مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اندومیکوریزا، باکتری های محرک رشد و تغذیه برگی با نانواکسید روی بر صفات موثر بر پر شدن دانه تریتیکاله (Triticale) در شرایط شوری خاک

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 83

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر میکوریزا, باکتری های محرک رشد و محلول پاشی با نانواکسید روی بر صفات موثر بر پر شدن دانه تریتیکاله در شرایط شوری خاک, آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک-های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1393 اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل شوری خاک در چهار سطح (عدم اعمال شوری, شوری 20, 40 و 60 میلی مولار), کودهای زیستی در چهار سطح (عدم کاربرد کود زیستی, کاربرد میکوریزا, کاربرد توأم باکتری های محرک رشد سودوموناس پوتیدا استرین 186 و ازتوباکتر کروکوکوم استرین 5, کاربرد توأم میکوریزا و باکتری های محرک رشد) و محلول پاشی با نانواکسید روی در سه سطح (عدم مصرف, مصرف 4/0 و 8/0 گرم در لیتر) بودند. نتایج نشان داد با افزایش شوری, عملکرد تک بوته, اجزای عملکرد, سرعت پر شدن, طول دوره پر شدن و دوره مؤثر پر شدن کاهش یافت. در حالی که میزان پرولین و قند محلول افزایش یافت. مقایسه میانگین ها نشان داد بالاترین عملکرد تک بوته (64/3 گرم در بوته), سرعت پر شدن (00196/0 گرم در روز), طول دوره پر شدن (75/52 روز) و دوره موثر پر شدن (62/36 روز) در حالت کاربرد توأم باکتری های محرک رشد و میکوریزا, محلول پاشی 8/0 گرم در لیتر نانواکسید روی و عدم اعمال شوری به دست آمد. بیش ترین میزان قند محلول (48/99 میلی گرم در گرم وزن تر) در حالت کاربرد توأم باکتری های محرک رشد و میکوریزا, محلول پاشی 8/0 گرم در لیتر نانواکسید روی و شوری 60 میلی مولار به دست آمد. اعمال شوری 20, 40 و 60 میلی مولار عملکرد دانه را به ترتیب 9/8, 11/22 و 34/32 درصد کاهش داد و استفاده توأم کودهای بیولوژیک و نانواکسید روی به ترتیب 17/40, 74/49 و 40 درصد از این کاهش عملکرد را جبران کرد. بر اساس این نتایج به نظر می رسد کاربرد کودهای بیولوژیک و محلول پاشی با نانواکسید روی می تواند برای سودمندی تولید تریتیکاله تحت شرایط شوری خاک توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیری زاده آروق، یونس، و سیدشریفی، رئوف. (1397). تأثیر اندومیکوریزا, باکتری های محرک رشد و تغذیه برگی با نانواکسید روی بر صفات موثر بر پر شدن دانه تریتیکاله (Triticale) در شرایط شوری خاک. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(23 )، 69-83. SID. https://sid.ir/paper/369066/fa

    Vancouver: کپی

    خیری زاده آروق یونس، سیدشریفی رئوف. تأثیر اندومیکوریزا, باکتری های محرک رشد و تغذیه برگی با نانواکسید روی بر صفات موثر بر پر شدن دانه تریتیکاله (Triticale) در شرایط شوری خاک. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(23 ):69-83. Available from: https://sid.ir/paper/369066/fa

    IEEE: کپی

    یونس خیری زاده آروق، و رئوف سیدشریفی، “تأثیر اندومیکوریزا, باکتری های محرک رشد و تغذیه برگی با نانواکسید روی بر صفات موثر بر پر شدن دانه تریتیکاله (Triticale) در شرایط شوری خاک،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 23 ، pp. 69–83، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button