مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

404
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه مصرف انرژی روش های القائی و معمول کارخانه ای در پاستوریزاسیون شیر قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 198

چکیده

 سیستم حرارتی معمول پاستوریزاسیون, به دلیل کندی انتقال حرارت به شیر, با اتلاف انرژی همراه بوده و گاهی نیز در شیرهای بسیار آلوده, اجباراً با افزایش درجه ی حرارت برای کفایت پاستوریزاسیون, تشکیل سنگِ شیر را موجب می شود. این اتفاق, تأثیر منفی در طعم و رنگ و ارزش غذائی شیر تولیدی, مشکل عدم انتقال حرارت کافی به شیر و در نتیجه مغایرت ویژگی های بهداشتی شیر با استاندارد مربوطه, ورود مواد مضر سمی ناشی از سوختگی مواد شیر و بالاخره مصرف بیشتر انرژی را نیز به دنبال خواهد داشت. در حالی که در روش القایی, جریان الکترومغناطیس حاصله, به دلیل سرعت انتقال حرارت, فاقد معایب پاستوریزاسیون معمولی شیر است. در این پژوهش, شیر پاستوریزه شده در دستگاه مولد جریان القائی با شدت انتقال الکتریسیته 1600 وات با زمان نگهداری 30 ثانیه, دمای 84 درجه سانتی گراد و قطر سطح اتکا 23 سانتی متر (بهترین شرایط نمونه منتخب از پروژه تحقیقی), از نظر مصرف انرژی با شیر پاستوریزه شده به روش معمول در شرایط مشابه و هزینه های مربوطه قبل و بعد از طرح هدفمندی یارانه ها مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تلفات انرژی در دو روش پاستوریزاسیون معمول کارخانه و القائی به ترتیب 15/46 درصد و 32 درصد و صرفه جویی در هزینه ریالی انرژی با استفاده از روش القائی نسبت به روش پاستوریزاسیون معمول کارخانه در طول سال, قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها به ترتیب 67% و 9/82% می باشد. که از نظر میزان مصرف انرژی و هزینه های مربوطه, روش القائی در مقایسه با روش معمول کارخانه ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق نظری، سیمین، مرادی، سپهر، معماریان، مصطفی، و اسکندری نسب، مرادپاشا. (1397). مقایسه مصرف انرژی روش های القائی و معمول کارخانه ای در پاستوریزاسیون شیر قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(3 )، 183-198. SID. https://sid.ir/paper/369338/fa

    Vancouver: کپی

    حق نظری سیمین، مرادی سپهر، معماریان مصطفی، اسکندری نسب مرادپاشا. مقایسه مصرف انرژی روش های القائی و معمول کارخانه ای در پاستوریزاسیون شیر قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(3 ):183-198. Available from: https://sid.ir/paper/369338/fa

    IEEE: کپی

    سیمین حق نظری، سپهر مرادی، مصطفی معماریان، و مرادپاشا اسکندری نسب، “مقایسه مصرف انرژی روش های القائی و معمول کارخانه ای در پاستوریزاسیون شیر قبل و بعد از هدفمندی یارانه ها،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 3 ، pp. 183–198، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button