مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

444
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر در استان آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 114

چکیده

 زمینه مطالعاتی: اهمیت شیر و فرآورده های لبنی در تغذیه و سلامت افراد جامعه موجب شده است که تولید و مصرف این محصولات همواره مورد توجه سیاست گذاران قرار بگیرد. بروز نارسایی های متعدد در بازار شیر هر ساله نابسامانی هایی را در تولید و مصرف آن در مناطق مختلف کشور بوجود می آورد. در این وضعیت هرگونه سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب جهت ساماندهی بازار شیر مستلزم شناخت ماهیت بازار شیر و فرآورده های آن می باشد. هدف: بدین منظور در مطالعه حاضر سعی شده است ماهیت بازار شیر و درجه تمرکز آن در استان آذربایجان شرقی که از جمله بزرگترین استان های تولید کننده شیر و محصولات لبنی در کشور محسوب می شود, بررسی گردد. روش کار: برای اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر از شاخص های نسبت های تمرکز, هرفیندال, هانا-کی, آنتروپی مرتبه اول شانن و انحراف معیار لگاریتمی بهره گرفته شده است. آمار و اطلاعات مورد نیاز در تحقیق حاضر از سازمان ها و موسسات مربوطه مانند سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی, شرکت پشتیبانی امور دام کشور, بانک مرکزی, مرکز آمار و شرکت سهامی صنایع شیر ایران جمع آوری گردید. نتایج: . نتایج نشان دادند که ساختار بازار شیر استان آذربایجان شرقی در سطح دامداری ها در سال های 1389 و 1393 حالت انحصار چند جانبه بوده و به مرور زمان قدرت انحصاری بازار تولید شیر بیشتر شده است. همچنین ساختار بازار شیر در سطح کارخانجات لبنی از حالت رقابت انحصاری در سال 1389 به سمت انحصار چند جانبه در سال 1393 تغییر یافته است. کاهش تعداد دامداریهای فعال و تعطیلی برخی کارخانجات لبنی از علل مهم افزایش تمرکز در بازار شیر استان آذربایجان شرقی می باشند. نتیجه گیری نهایی: اتخاذ سیاست های مناسب جهت کنترل و تثبیت قیمت نهاده های خوراک دام از طرق مختلف مانند سرمایه گذاری در واحد های تولیدکننده خوراک دام در داخل کشور (به جای واردات) و گسترش فرهنگ مصرف شیر از اقداماتی هستند که به پویایی بیشتر بازار شیر در استان آذربایجان شرقی کمک می نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاد، جواد، و قهرمانی، صدیقه. (1398). اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر در استان آذربایجان شرقی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 103-114. SID. https://sid.ir/paper/369361/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاد جواد، قهرمانی صدیقه. اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر در استان آذربایجان شرقی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):103-114. Available from: https://sid.ir/paper/369361/fa

    IEEE: کپی

    جواد حسین زاد، و صدیقه قهرمانی، “اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر در استان آذربایجان شرقی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 103–114، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا