مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی و انرژی قابل سوخت و ساز دو واریته خرما

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 110

چکیده

 این آزمایش در سه مرحله جهت تعیین ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و حقیقی بخش های مختلف دو واریته خرمای جمع آوری شده از استان کرمان (مضافتی و فرکان) انجام شد. در مرحله اول ترکیب شیمیایی میوه, هسته و خرمای کامل اندازه گیری گردید. در مرحله دوم, قابلیت هضم و انرژی قابل سوخت و ساز نمونه ها به روش تغذیه اجباری با استفاده از 35 قطعه خروس بالغ لگهورن و جمع آوری فضولات به مدت 48 ساعت اندازه گیری شد و در مرحله سوم با استفاده از روش رگرسیون پله ای, معادله هایی برای برآورد انرژی قابل سوخت و ساز از روی ترکیب شیمیایی و مقادیر قابلیت هضم تعیین گردید. نتایج این بررسی نشان داد که خرمای کامل و بدون هسته از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشند, درحالی که هسته و تفاله خرما دارای الیاف خام بیشتر و در نتیجه انرژی قابل سوخت و سازکمتری هستند. همچنین بررسی نتایج نشان داد هسته و تفاله نوع مضافتی, دارای چربی خام و الیاف خام بیشتری در مقایسه با واریته فرکان می باشند. برخلاف هسته و تفاله خرمای فرکان که انرژی قابل سوخت و ساز کمی داشتند, AME و AMEn هسته و تفاله خرمای مضافتی به ترتیب 1769, 1786, 1924 و 2212 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک تعیین گردید. در کل, واریته مضافتی دارای ارزش غذایی بالاتری در مقایسه با واریته فرکان بود. در پایان, بهترین معادله ها برای برآورد انرژی قابل سوخت و ساز, از روی ترکیب شیمیایی و مقادیر قابلیت هضم محاسبه و ارائه گردید.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلاجقه، محمدحامد، یوسف الهی، مصطفی، سالارمعینی، محمد، و یعقوبفر، اکبر. (1397). تعیین ارزش غذایی و انرژی قابل سوخت و ساز دو واریته خرما. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(118 )، 99-110. SID. https://sid.ir/paper/369664/fa

    Vancouver: کپی

    سلاجقه محمدحامد، یوسف الهی مصطفی، سالارمعینی محمد، یعقوبفر اکبر. تعیین ارزش غذایی و انرژی قابل سوخت و ساز دو واریته خرما. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(118 ):99-110. Available from: https://sid.ir/paper/369664/fa

    IEEE: کپی

    محمدحامد سلاجقه، مصطفی یوسف الهی، محمد سالارمعینی، و اکبر یعقوبفر، “تعیین ارزش غذایی و انرژی قابل سوخت و ساز دو واریته خرما،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 118 ، pp. 99–110، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button