مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش کم آبیاری بر عملکرد و ویژگی های فیزیولوژیکی ارقام لوبیا

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 95

چکیده

 خشکی خطر جدی برای تولید محصولات زراعی ازجمله لوبیا است که به تنش خشکی حساس می باشد. به منظور بررسی اثر سطوح تنش خشکی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی ارقام مختلف لوبیا, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با سه سطح تنش خشکی بعد از غلاف دهی شامل عدم تنش (شاهد), تنش جزئی (آبیاری با تخلیه 30 درصد رطوبت ظرفیت زراعی) و تنش شدید (آبیاری با تخلیه 70 درصد تخلیه رطوبت ظرفیت زراعی) و چهار رقم شامل لوبیای سفید (رادان), لوبیای قرمز (آذرشهر), لوبیای سبز (سان ری) و لوبیاچیتی (سامان) با سه تکرار در اواسط اسفندماه 1392 در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبدکاووس به اجرا درآمد. نتایج آزمایش نشان داد که تنش بر تمامی صفات مورد بررسی اثر معنی داری داشت. با توجه به مقایسه میانگین ارقام در سطح عدم تنش, کم ترین و بیش ترین میزان کلروفیل کل مربوط به تیمار لوبیا قرمز و لوبیا سفید به ترتیب 66/0 و 20/2 میلی گرم بر گرم بود. درحالی که کم ترین میزان این صفت در تنش متوسط و شدید مربوط به تیمار لوبیاچیتی به ترتیب 60/0 و 65/0 میلی گرم بر گرم بود. میزان پروتئین دانه در شرایط تنش نسبت به شاهد در کلیه ارقام افزایش نشان داد. بیش ترین افزایش مربوط به تیمار لوبیا سبز (91/42 میلی گرم بر گرم) بود. بیش ترین مقدار پرولین مربوط به رقم لوبیا سفید در هر دو تیمار تنش متوسط و شدید به ترتیب 08/90 و 51/10 میلی گرم بر گرم بود. بین ارقام بیش ترین میزان عددی کاهش عملکرد دانه طی تنش شدید مربوط به لوبیا سفید و کم ترین این مقدار مربوط به لوبیاچیتی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، سیده حکیمه، راحمی کاریزکی، علی، نخ زری مقدم، علی، و غلامعلی پورعلمداری، ابراهیم. (1397). اثر تنش کم آبیاری بر عملکرد و ویژگی های فیزیولوژیکی ارقام لوبیا. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(1 )، 83-95. SID. https://sid.ir/paper/369756/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی سیده حکیمه، راحمی کاریزکی علی، نخ زری مقدم علی، غلامعلی پورعلمداری ابراهیم. اثر تنش کم آبیاری بر عملکرد و ویژگی های فیزیولوژیکی ارقام لوبیا. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(1 ):83-95. Available from: https://sid.ir/paper/369756/fa

    IEEE: کپی

    سیده حکیمه داوودی، علی راحمی کاریزکی، علی نخ زری مقدم، و ابراهیم غلامعلی پورعلمداری، “اثر تنش کم آبیاری بر عملکرد و ویژگی های فیزیولوژیکی ارقام لوبیا،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 1 ، pp. 83–95، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button