Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

252
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

446
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی سه گونه ی L. Cynara scolymus (کنگر فرنگی)، Foeniculum vulgare. Mill (رازیانه) و Nigella sativa L. (سیاه دانه) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 911 | صفحه پایان 925

چکیده

 جهت بررسی تأثیر پیش تیمار سالیسیلیک اسید بر شاخص های جوانه زنی گیاه کنگر فرنگی (Cynara scolymus), رازیانه ( Foeniculum vulgare. Mill ) و سیاه دانه (Nigella sativa L) تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط آزمایشگاهی به اجرا درآمد. عوامل آزمایش شامل تیمارهای سالیسیلیک اسید در 4 سطح ( بدون سالیسیلیک اسید ( شاهد ), 0. 5, 1 و 2 میلی مولار ) و شوری در 4 سطح ( بدون شوری ( شاهد), 50, 100 و 200 میلی مولار ) می-باشد. نتایج نشان داد اثر شوری و پیش تیمار سالیسیلیک اسید بر تمام شاخص ها و بر هم کنش دو عامل بر اثر مؤلفه های جوانه زنی بذور معنی-دار می باشد. افزایش شوری باعث کاهش معنی دار ( P<0/05 ) تمام صفات اندازه گیری شده گردید. پیش تیمار بذر با سالیسیلیک اسید در هر سه گونه سبب بهبود اکثر شاخص های جوانه زنی در شرایط تنش شوری در مقایسه با بذور شاهد شد و میزان مقاومت به شوری در گونه ها به ترتیب در کنگر فرنگی, رازیانه و سیاه دانه کاهش می یابد. حداکثردرصد (بیش از 96%) و سرعت جوانه زنی (بیش از 4/3 در روز) و سایر مؤلفه های جوانه زنی در کنگر فرنگی در پیش تیمار 5/0 و 1 میلی مولار مشاهده شد. بیشترین بهبود پارامترهای جوانه زنی در گونه ی کنگر فرنگی, سیاه دانه در غلظت 5/0 و 1 میلی مولار و رازیانه در غلظت 1 میلی مولار اسید سالیسیلیک تحت شرایط شوری به دست آمد. بنابراین می توان با استفاده از پیش تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت های مشخص پارامترهای جوانه زنی C. scolymus L., F. vulgare Mill. وN. sativa L. تحت تنش شوری را بهبود داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، مجتبی، خوانین زاده، علیرضا، و سودایی زاده، حمید. (1398). بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی سه گونه ی L. Cynara scolymus (کنگر فرنگی), Foeniculum vulgare. Mill (رازیانه) و Nigella sativa L. (سیاه دانه) تحت تنش شوری. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 72(4 )، 911-925. SID. https://sid.ir/paper/369765/fa

    Vancouver: کپی

    پیری مجتبی، خوانین زاده علیرضا، سودایی زاده حمید. بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی سه گونه ی L. Cynara scolymus (کنگر فرنگی), Foeniculum vulgare. Mill (رازیانه) و Nigella sativa L. (سیاه دانه) تحت تنش شوری. مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(4 ):911-925. Available from: https://sid.ir/paper/369765/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی پیری، علیرضا خوانین زاده، و حمید سودایی زاده، “بررسی تأثیر سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی سه گونه ی L. Cynara scolymus (کنگر فرنگی), Foeniculum vulgare. Mill (رازیانه) و Nigella sativa L. (سیاه دانه) تحت تنش شوری،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 4 ، pp. 911–925، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا