Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

222
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه ی عناصر غذایی خاک در کاربری و الگوی کشت مختلف (منطقه ی مطالعاتی: اشتهارد)

صفحات

 صفحه شروع 941 | صفحه پایان 950

چکیده

 کاهش کیفیت و سلامت خاک به دلیل عدم مدیریت مناسب زمین و یا تغییر در کاربری اراضی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران به یک چالش اساسی تبدیل شده که بر عناصر غذایی خاک نیز تأثیرگذار است. با توجه به اهمیتی که عناصر غذایی در رشد و نمو گیاه دارند, این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه ی عناصر غذایی خاک در دو لایه ی سطحی و تحتانی در اراضی کشاورزی منطقه ی اشتهارد صورت گرفت. در ابتدا نقشه های مختلف منطقه شامل نقشه ی خاک, طبقات ارتفاعی و کاربری اراضی با استفاده از ArcGIS 9. 3 تهیه شد. چهار کاربری غالب منطقه شامل اراضی باغی (درخت گیلاس با آبیاری قطره ای), زراعت با دو الگوی تک کشتی (گندم آبی) و الگوی چندکشتی (کشت مخلوط با آبیاری قطره ای), مرتع و آیش به عنوان تیمار مورد مطالعه در نظر گرفته شدند. پس از نمونه برداری از خاک, عناصر غذایی از جمله ازت, کلسیم, فسفر, منیزیم و پتاسیم در دو عمق سطحی (30-0 سانتیمتر) و تحتانی (60-30 سانتیمتر) بررسی شدند. همچنین فاکتور ESP, به عنوان فاکتور تخریبی, جهت تعیین نقش اصلاحی یا تخریبی کاربری های مختلف در عمق های سطحی و تحتانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS, نشان دهنده ی وجود اختلاف معنی دار بین میانگین عناصر غذایی مورد مطالعه بود. نتایج امتیازدهی کاربری ها در لایه های سطحی و تحتانی نیز نشان داد که کاربری مرتع و اراضی باغی به ترتیب در لایه ی سطحی و تحتانی نقش اصلاحی داشته و اراضی تک کشتی در لایه ی تحتانی نقش تخریبی دارد. کاربری آیش نیز بیشترین نقش تخریبی را در لایه ی سطحی و تحتانی دارا بود. به طور کلی, با توجه به عناصر غذایی مورد بررسی, اراضی باغی, مرتع و الگوی چندکشتی به ترتیب به عنوان مطلوب ترین تیمارها و اراضی آیش و تک کشتی به عنوان نامطلوب ترین تیمار شناخته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادی، شیما، زهتابیان، غلامرضا، جعفری، محمد، خسروی، حسن، و ابولحسنی، اعظم. (1398). بررسی و مقایسه ی عناصر غذایی خاک در کاربری و الگوی کشت مختلف (منطقه ی مطالعاتی: اشتهارد). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، 72(4 )، 941-950. SID. https://sid.ir/paper/369766/fa

    Vancouver: کپی

    جوادی شیما، زهتابیان غلامرضا، جعفری محمد، خسروی حسن، ابولحسنی اعظم. بررسی و مقایسه ی عناصر غذایی خاک در کاربری و الگوی کشت مختلف (منطقه ی مطالعاتی: اشتهارد). مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(4 ):941-950. Available from: https://sid.ir/paper/369766/fa

    IEEE: کپی

    شیما جوادی، غلامرضا زهتابیان، محمد جعفری، حسن خسروی، و اعظم ابولحسنی، “بررسی و مقایسه ی عناصر غذایی خاک در کاربری و الگوی کشت مختلف (منطقه ی مطالعاتی: اشتهارد)،” مرتع و آبخیزداری (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 4 ، pp. 941–950، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369766/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا