مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

370
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپ های گردو بر ویژگی های کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15، MKG23 و MKG24

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 320

چکیده

 برای تشکیل میوه, باردهی اقتصادی و انجام تلاقی های هدفمند در گردو باید گرده دهنده هایی در باغ های بذری و پیوندی مورد استفاده قرار گیرند که با ارقام اصلی همپوشانی گل دهی داشته و با توجه به محدودیت طول عمر تخمک در گردو, در کمترین زمان لقاح صورت گرفته و میوه تشکیل شود. در این تحقیق والدهای مادری MSG15, MKG23 و MKG24با والدین پدریMKG4, MKG5, MKG10, MKG13, MKG14, MSG15, MKG23وMKG24به صورت کنترل شده گرده افشانی شدند. این تحقیق در سال های 1396-1395 در باغ تحقیقاتی دانشگاه ملایر واقع در استان همدان اجرا شد. برخی از خصوصیات خشک میوه و مغز نیز در نتاج حاصل از تلاقی کنترل شده ارزیابی شد. نتایج نشان داد که والد مادری MSG15با والدین پدری MKG4(33/79 درصد), MKG5(67/81 درصد) و MSG15 (67/79%), والد مادری MKG23با والدین پدریMKG5(67/83 درصد) و MKG10(67/62 درصد), والد مادریMKG24با والدین پدریMKG5 (67/81 درصد) و MKG14 (33/81 درصد) بیشترین درصد تشکیل میوه راداشتند. در حالی که والد مادری MSG15 با والدین پدری MKG13 (33/38 درصد), MKG23 (33/37 درصد) و MKG24(33/38 درصد), والد مادریMKG23با والد پدری MKG24 (00/40 درصد) ووالد مادریMKG24با والدین پدری MKG10 (33/42 درصد) وMKG23 (33/42 درصد) ریزش بسیار شدید میوه را نشان دادند. بیشترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با 590 و 110 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادریMSG15با والد پدریMKG5مشاهدهشد. همچنین بیشترین درصد مغز با 9/61درصددر نتاج حاصل از والد مادری MSG15 با والد پدریMKG23حاصل شد. از طرفی کمترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با 250 و 5/50 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG23با والد پدری MK24مشاهده گردید. کمترین درصد مغز با 98/28درصددر نتاج به دست آمده از تلاقی والد مادریMSG15با والد پدریMKG24مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، موسی، ارشادی قره لر، بهمن، و کریمی، روح اله. (1398). بررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپ های گردو بر ویژگی های کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15, MKG23 و MKG24. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 307-320. SID. https://sid.ir/paper/369793/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی موسی، ارشادی قره لر بهمن، کریمی روح اله. بررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپ های گردو بر ویژگی های کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15, MKG23 و MKG24. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):307-320. Available from: https://sid.ir/paper/369793/fa

    IEEE: کپی

    موسی رسولی، بهمن ارشادی قره لر، و روح اله کریمی، “بررسی اثر نوع دانه گرده برخی از ژنوتیپ های گردو بر ویژگی های کمی و کیفی و درصد تشکیل میوه در والدین مادری MSG15, MKG23 و MKG24،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 307–320، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369793/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button