مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سوبتیلیس، اشرشیا کلی و سالمونال تیفی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 سابقه و هدف: گیاه شنگ با نام علمی graminifolius Tragopogon متعلق به خانواده آستراسه میباشد. در طب سنتی از گیاه شنگ برای درمان زخمهای گوارشی, اختالالت کبدی, خونریزی, عفونت ریوی و زخمها استفاده میشود. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, اشرشیا کلی و سالمونال تیفی در شرایط آزمایشگاهی بود. روش کار: در این مطالعه تجربی, از روشهای دیسک دیفیوژن و چاهک آگار )قطر هاله عدم رشد(, حداقل غلظت مهارکنندگی )میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازویلیوم کلراید( و حداقل غلظت کشندگی )پورپلیت( برای ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, اشرشیا کلی و سالمونال تیفی استفاده شد. یافته ها قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظتهای عصاره شنگ افزایش یافت. بیشترین قطر هاله عدم رشد در روش چاهک آگار با قطر 22 میلیمتر مربوط به باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بود. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره آبی گیاه شنگ برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, سالمونال تیفی و اشرشیا کلی به ترتیب برابر با 64, 256, 256 و 256 بود. نتیجه گیری: عصاره گیاه شنگ دارای اثر ضد باکتریایی مناسبی بر سویههای مورد بررسی داشت. پیشنهاد میگردد برای استفاده از این گیاه, مطالعات بیشتری در شرایط vitro in و vivo in انجام گیرد تا بتوان از این گیاه برای درمان بیماریهای عفونی و کنترل رشد میکروارگانیسمهای بیماری زا استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهیدی، فخری، طباطبایی یزدی، فریده، علیزاده بهبهانی، بهروز، روشنک، سحر، نوروزی، ندا، و وسیعی، علیرضا. (1398). اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, اشرشیا کلی و سالمونال تیفی در شرایط آزمایشگاهی. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 24(84 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/369898/fa

    Vancouver: کپی

    شهیدی فخری، طباطبایی یزدی فریده، علیزاده بهبهانی بهروز، روشنک سحر، نوروزی ندا، وسیعی علیرضا. اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, اشرشیا کلی و سالمونال تیفی در شرایط آزمایشگاهی. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1398؛24(84 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/369898/fa

    IEEE: کپی

    فخری شهیدی، فریده طباطبایی یزدی، بهروز علیزاده بهبهانی، سحر روشنک، ندا نوروزی، و علیرضا وسیعی، “اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه شنگ بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس, اشرشیا کلی و سالمونال تیفی در شرایط آزمایشگاهی،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 24، no. 84 ، pp. 1–10، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button