مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

475
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

451
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 در این تحقیق اثرات یک مخلوط تجاری پروبیوتیک شامل B. subtilis و B. licheniformis بر برخی شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی در مجتمع فرهنگی کشاورزی شهید مهران زاده استان خوزستان به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در سه تیمار شامل 5/0 (تیمار اول), 7/0 (تیمار دوم) و 9/0 (تیمار سوم) گرم مخلوط پروبیوتیک به ازای هر کیلوگرم جیره و یک گروه شاهد (فاقد پروبیوتیک) طراحی شد. هر یک از تیمار ها با 3 تکرار و هر تکرار شامل 35 قطعه ماهی کپور معمولی (10 100 گرم وزن اولیه) با تراکم 50/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. بر اساس نتایج به دست آمده پارامترهای رشد شامل وزن نهایی, نرخ رشد ویژه, نسبت کارایی پروتئین و نرخ کارایی تغذیه به طور معنیداری در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت (05/0 P ). کمترین ضریب تبدیل غذایی (74/1) در تیمار سوم مشاهده شد (05/0 P ). نتایج حاکی از بیشتر بودن غلظت هموگلوبین, هماتوکریت, تعداد گلبول های سفید و گلبول های قرمز و سطح لایزوزیم (33/129 میکروگرم در لیتر) در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها بود (05/0 P ). می توان نتیجه گرفت که استفاده از مخلوط پروبیوتیک به میزان 9/0 گرم در هر کیلو گرم غذا باعث بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی ماهی شده و افزودن آن در جیره غذایی بچه ماهیان کپور معمولی توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خالقی، میلاد، سلطانی، مهدی، و حسینی شکرابی، سیدپژمان. (1397). اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 10(38 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/370062/fa

    Vancouver: کپی

    خالقی میلاد، سلطانی مهدی، حسینی شکرابی سیدپژمان. اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1397؛10(38 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/370062/fa

    IEEE: کپی

    میلاد خالقی، مهدی سلطانی، و سیدپژمان حسینی شکرابی، “اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد, خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 10، no. 38 ، pp. 11–20، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370062/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا