Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,831
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,006
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط پیش رفت تحصیلی با وضعیت تغذیه ای و رشد دانش آموزان ابتدائی حاشیه شهر کرمانشاه سال 1390

صفحات

 صفحه شروع 541 | صفحه پایان 550

چکیده

 سابقه و هدف: تغذیه و عادات غذایی ناصحیح می تواند منجر به اختلال در رشد جسمی, افت تحصیلی و کاهش میزانیادگیری دانش آموزان گردد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عادات تغذیه ای دانش آموزان و ارتباط آن با پیش رفت تحصیلی آن ها در مدارس ابتدایی شهر کرمانشاه انجام گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی با روش نمونه گیری تصادفی 704 دانش آموز دختر و پسر مدارس ابتدایی شهرک های حاشیه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه دموگرافیک و بسامد خوراک بود. وضعیت چاقی و لاغری با استفاده از صدک BMI برای سن و جنس تعیین گردید.موفقیت تحصیلیبر اساس نمرات درسی و وضعیت دندان ها بر مبنای(DMF) بررسی شد.یافته ها:میانگین سنی شرکت کنندگان 9.6±1.03 سال,48.4 % پسر و 51.6% دختر بودند.شیوع لاغری 16.7%, اضافه وزن13.2 و چاقی 4.3% و میانگین دندان های پوسیده 3.42±2.5 عدد بود.. 33% دانش آموزان بدون صرف صبحانه و 17.3% با مصرف نامنظم صبحانه به مدرسه می رفتند. نمرات درسی دانش آموزان با میزان مصرف شیر و گوشت قرمز(P=0.001), مرغ(P=0.007), ماست (P=0.01), برنج (P=0.004), سالاد,خرما و آجیل (P=0.007) رابطه مثبت و با آش (P=0.03), آبگوشت و آش عدس (P=0.01) رابطه منفی و معنی دار داشت.نتیجه گیری:نتایج این مطالعه نشان داد که بالا بودن میزان سوء تغذیه و الگوی غذایی نادرست در انتخاب و مصرف مواد غذایی به ویژه کم توجهی به مصرف لبنیات,گوشت ها و عدم مصرف صبحانه عوامل تهدید کننده سلامتی بوده و می توانند بر عمل کرد دانش آموزان به ویژه پیش رفت تحصیلی آن ها اثر منفی داشته باشند.توجه بیش تر به تغذیه صحیح و افزایش آگاهی تغذیه ای دانش آموزان و خانواده ها می تواند در موفقیت تحصیلی آنان موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسدار، یحیی، مظفری، حمیدرضا، دربندی، میترا، نیازی، پریسا، و هاشمیان، امیرحسین. (1393). ارتباط پیش رفت تحصیلی با وضعیت تغذیه ای و رشد دانش آموزان ابتدائی حاشیه شهر کرمانشاه سال 1390. کومش، 15(4 (پیاپی 52))، 541-550. SID. https://sid.ir/paper/37029/fa

    Vancouver: کپی

    پاسدار یحیی، مظفری حمیدرضا، دربندی میترا، نیازی پریسا، هاشمیان امیرحسین. ارتباط پیش رفت تحصیلی با وضعیت تغذیه ای و رشد دانش آموزان ابتدائی حاشیه شهر کرمانشاه سال 1390. کومش[Internet]. 1393؛15(4 (پیاپی 52)):541-550. Available from: https://sid.ir/paper/37029/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پاسدار، حمیدرضا مظفری، میترا دربندی، پریسا نیازی، و امیرحسین هاشمیان، “ارتباط پیش رفت تحصیلی با وضعیت تغذیه ای و رشد دانش آموزان ابتدائی حاشیه شهر کرمانشاه سال 1390،” کومش، vol. 15، no. 4 (پیاپی 52)، pp. 541–550، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا