مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 186

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه, عملکرد ظرف ربی و قوطی برای نگهداری رب گوجه فرنگی طی 6 هفته با هم مقایسه شد. مواد و روش ها: چهار قوطی رب گوجه از برندA تهیه شد. نمونه 1 پس از باز شدن, با روکش پلاستیکی پوشانده شد. نمونه 2 در یک ظرف ربی تخلیه شد. رب قوطی سوم و چهارم در یک ظرف استریل, با سوسپانسیونی از اسپور آسپرژیلوس فلاووس با غلظت ml106×2 آلوده و همگن شد. مقدار مساوی از رب گوجه آلوده, به قوطی(نمونه 3) و ظرف ربی(نمونه 4) منتقل شد. نمونه ها در یخچال(4 درجه) آزمایشگاه نگهداری شدند. طی 6 هفته, نمونه 1 و 2 از نظر اسیدیته, بریکس, pH, ویتامین ث, شمارش کلی میکروبی, کپک و مخمر و هم چنین نمونه 3 و 4 تنها از نظر شمارش کلی میکروبی و کپک و مخمر با دو تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. همه آزمایش به طور جداگانه بر روی برند دیگری از رب گوجه تکرار شد. یافته های پژوهش: از هفته دوم در رب نگهداری شده در قوطی, ویتامین ث به میزان 62 درصد کاهش و بریکس به میزان 4 درصد افزایش یافت. در حالی که ویتامین ث در ظرف ربی 5 درصد کاهش یافت و تغییرات بریکس ناچیز بود. افزایش تدریجی اسیدیته در هر دو تیمار مشاهده شد. اما در پایان هفته ششم اسیدیته رب نگهداری شده در قوطی 28 درصد و در ظرف ربی 22 درصد افزایش یافت(P<0. 05). ظرف نگهداری تاثیر معناداری بر pH و گروه های میکروبی مورد بررسی نداشت(P>0. 05). بحث و نتیجه گیری: ظرف ربی قطعا از نظر حفظ خواص شیمیایی شرایط بهتری را نسبت به شرایط معمول نگهداری رب گوجه در یخچال فراهم می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پناهی، الناز، موسوی، علیرضا، سامی، مسعود، و میرلوحی، مریم. (1398). مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 27(2 )، 179-186. SID. https://sid.ir/paper/370735/fa

    Vancouver: کپی

    پناهی الناز، موسوی علیرضا، سامی مسعود، میرلوحی مریم. مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1398؛27(2 ):179-186. Available from: https://sid.ir/paper/370735/fa

    IEEE: کپی

    الناز پناهی، علیرضا موسوی، مسعود سامی، و مریم میرلوحی، “مقایسه دو نوع بسته بندی متداول و نوین برای نگهداری سرد رب گوجه فرنگی سالم و رب گوجه آلوده به اسپور آسپرژیلوس فلاووس،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 27، no. 2 ، pp. 179–186، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370735/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button