مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه و تحلیل ترکیب پذیری عملکرد اسانس گشنیز تحت رژیم های متفاوت آبیاری با استفاده از روش GGE بای پلات

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 199

چکیده

گشنیز, یکی از مهم ترین گیاهانی است که در صنایع دارویی استفاده می شود. روش GGE بای پلات یکی از روش های مناسب برای تجزیه و تحلیل داده هایی است که ساختار دو طرفه دارند. در این تحقیق, به منظور بررسی ترکیب پذیری عملکرد اسانس با استفاده از روش GGE بای پلات, , نتاج حاصل از تلاقی دی آلل 6 ژنوتیپ گشنیز شامل: اصفهان, همدان, بوشهر, مازندران, مرکزی و البرز در نسل F1 در سه شرایط متفاوت آبیاری به طور جداگانه, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در هر آزمایش, در سال زراعی 95-1394, مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس ژنتیکی, حاکی از معنی دار بودن اثر ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد اسانس بود که نشان دهنده اهمیت اثرات افزایشی و غیر افزایشی ژن ها در کنترل این صفت بود. در این تحقیق, نقش اثرات غیرافزایشی ژنی در کنترل عملکرد اسانس بیشتر از اثرات افزایشی بود. بنابراین تهیه دورگ های برتر با استفاده از روش های به نژادی مبتنی بر آزمون نتاج, در جهت بهبود این صفت مؤثر خواهد بود. همچنین نتایج تجزیه های گرافیکی بای پلات نشان داد که ژنوتیپ های والدی مازندران (P4) و بوشهر (P6) با داشتن قابلیت های ترکیب پذیری عمومی و خصوصی خوب می توانند به عنوان والدین مناسب برای تلاقی ها جهت توسعه ژنوتیپ هایی با عملکرد اسانس بالا استفاده گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی زاده، امیر، دهقانی، حمید، و خدادادی، مصطفی. (1398). تجزیه و تحلیل ترکیب پذیری عملکرد اسانس گشنیز تحت رژیم های متفاوت آبیاری با استفاده از روش GGE بای پلات. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(4 )، 189-199. SID. https://sid.ir/paper/370833/fa

    Vancouver: کپی

    قلی زاده امیر، دهقانی حمید، خدادادی مصطفی. تجزیه و تحلیل ترکیب پذیری عملکرد اسانس گشنیز تحت رژیم های متفاوت آبیاری با استفاده از روش GGE بای پلات. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(4 ):189-199. Available from: https://sid.ir/paper/370833/fa

    IEEE: کپی

    امیر قلی زاده، حمید دهقانی، و مصطفی خدادادی، “تجزیه و تحلیل ترکیب پذیری عملکرد اسانس گشنیز تحت رژیم های متفاوت آبیاری با استفاده از روش GGE بای پلات،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 4 ، pp. 189–199، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370833/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button