مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

270
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش اسمزی و دمایی بر جذب عناصر غذایی ژنوتیپ های سیب زمینی در کشت درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 247

چکیده

 به منظور مطالعه تغییرات جذب عناصر غذایی گیاهچه های سیب زمینی در کشت درون شیشه ای به تنش اسمزی و دمایی, این پژوهش بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با سه تکرار و هر واجد آزمایشی شامل یک ظرف شیشه ای حاوی پنج گیاهچه اجرا شد. عامل اول تنش اسمزی ناشی از پلی اتیلن گلیکول 6000 در چهار سطح شاهد, 5/0-, 1-و5/1-مگاپاسکال و عامل دوم دما در سه سطح 15, 25 و 35 درجه سانتی گراد روی گیاهچه های سه کلون امید بخش (143, 301 و 306) و دو رقم سیب زمینی (مارفونا و پیکاسو) در محیط کشت MS اعمال شدند. هشت هفته پس از اعمال تنش, مقدار عناصر فسفر, پتاسیم, کلسیم و سدیم اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان دادند که اثرات ساده عامل ها و همچنین برهمکنش آنها در سطح یک درصد روی صفات معنی دار بودند. مطالعه مقایسه میانگین ها نشان دادند تاثیر هم زمان تنش ها مقدار جذب فسفر, کلسیم و پتاسیم را کاهش, اما مقدار جذب سدیم را افزایش داد. بر اساس نتایج به دست آمده, با افزایش دما از 15 به 35 درجه سانتی گراد, میزان جذب فسفر و سدیم افزایش پیدا کرد و مقدار جدب پتاسیم و کلسیم در 25 درجه سانتی گراد ( عدم تنش دمایی ) بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، فرنوش، پناهنده، جابر، مطلبی آذر، علیرضا، و ترابی گیگلو، موسی. (1398). تاثیر تنش اسمزی و دمایی بر جذب عناصر غذایی ژنوتیپ های سیب زمینی در کشت درون شیشه ای. فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(33 )، 229-247. SID. https://sid.ir/paper/371029/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری فرنوش، پناهنده جابر، مطلبی آذر علیرضا، ترابی گیگلو موسی. تاثیر تنش اسمزی و دمایی بر جذب عناصر غذایی ژنوتیپ های سیب زمینی در کشت درون شیشه ای. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(33 ):229-247. Available from: https://sid.ir/paper/371029/fa

    IEEE: کپی

    فرنوش جعفری، جابر پناهنده، علیرضا مطلبی آذر، و موسی ترابی گیگلو، “تاثیر تنش اسمزی و دمایی بر جذب عناصر غذایی ژنوتیپ های سیب زمینی در کشت درون شیشه ای،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 33 ، pp. 229–247، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button