مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

472
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسپری سطوح مختلف باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکوننسیس به جیره غذایی بر عملکرد رشد، خصوصیات مورفومتریک روده باریک و پاسخ ایمنی جوجه بلدرچین های ژاپنی واکسینه شده علیه بیماری نیوکاسل

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 89

چکیده

 زمینه مطالعاتی: افزودن اکتینومیست ها به جیره غذایی باعث ارتقاء سطح ایمنی حیوانات مختلف می شود. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات تقویت سیستم ایمنی با استفاده از باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکونینسیسافزوده شده بر جیره به عنوان جایگزینی بر عملکرد رشد, تغییرات عیار آنتی بادی علیه واکسن نیوکاسل, عیار ایمنوگلوبولین A, میزان برخی سایتوکاین ها و مورفولوژی روده در بلدرچین ژاپنی می باشد. روش کار: در این تحقیق 153 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی به طور تصادفی در سه تیمار و سه تکرار و در هر تکرار 17 قطعه جوجه قرار داده شدند. گروه های باکتریایی شامل (1) گروه کنترل یا بدون باکتری, (2) گروه با دوز پایین, و (3) گروه با دوز بالا بود. نتایج: گروه های دریافت کننده باکتری, از نظر عملکرد رشد با گروه کنترل, تفاوت معنی داری در سه دوره زمانی 1-14, 1-28 و 1-42 روز نداشتند هرچند در کل در مقایسه با گروه کنترل افزایش وزن به ویژه در گروه دریافت کننده دوز بالا دیده می شد. در ارزیابی IL-4 و INF-α در سرم گروه های مختلف آزمایشی, در روزهای 7 و 42, تفاوت معنا دار دیده شد (05/0P<). در اندازه گیریIgA گروه دریافت کننده دوز بالا, در روز 42 تفاوت معنی داری نسبت به دو گروه دیگر داشت. باکتری تسوکامورلا اینکوننسیس باعث به وجود آمدن اختلاف آماری معنی داری در عیار آنتی بادی علیه نیوکاسل در سن 42 روزگی بین گروه کنترل با گروه های دریافت کننده دوز پایین شده است. همچنین گروه های دریافت کننده باکتری کشته شده در نمونه های بافتی گرفته شده از قسمت های مختلف روده با یکدیگر و با گروه کنترل در شاخص های طول پرز, ضخامت پرز, عمق کریپت, تعداد کریپت و تعداد سلول های جامی تفاوت معنی داری داشتند (05/0P<). نتیجه گیری نهایی: با توجه به یافته های ماکروسکوپی و ایمنولوژیک, می توان نتیجه گرفت که باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکوننسیس, بدون به وجود آوردن ضایعات پاتولوژیک خاص, باعث ارتقا سطح ایمنی و مورفولوژی روده در بلدرچین ژاپنی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نفوذی، کتایون، حسن زاده ترونجی، علی، خردادمهر، منیره، مددی، محمدصادق، رنجبر، وحیدرضا، و اینتایر، گراهام مک. (1398). اثر اسپری سطوح مختلف باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکوننسیس به جیره غذایی بر عملکرد رشد, خصوصیات مورفومتریک روده باریک و پاسخ ایمنی جوجه بلدرچین های ژاپنی واکسینه شده علیه بیماری نیوکاسل. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(2 )، 73-89. SID. https://sid.ir/paper/371178/fa

    Vancouver: کپی

    نفوذی کتایون، حسن زاده ترونجی علی، خردادمهر منیره، مددی محمدصادق، رنجبر وحیدرضا، اینتایر گراهام مک. اثر اسپری سطوح مختلف باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکوننسیس به جیره غذایی بر عملکرد رشد, خصوصیات مورفومتریک روده باریک و پاسخ ایمنی جوجه بلدرچین های ژاپنی واکسینه شده علیه بیماری نیوکاسل. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(2 ):73-89. Available from: https://sid.ir/paper/371178/fa

    IEEE: کپی

    کتایون نفوذی، علی حسن زاده ترونجی، منیره خردادمهر، محمدصادق مددی، وحیدرضا رنجبر، و گراهام مک اینتایر، “اثر اسپری سطوح مختلف باکتری کشته شده تسوکامورلا اینکوننسیس به جیره غذایی بر عملکرد رشد, خصوصیات مورفومتریک روده باریک و پاسخ ایمنی جوجه بلدرچین های ژاپنی واکسینه شده علیه بیماری نیوکاسل،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 73–89، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371178/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا