مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده شده برای آبیاری آن ها ازنظر آلودگی به باکتری های مولد بیماری های منتقله از آب و غذا در تابستان 95

صفحات

 صفحه شروع 707 | صفحه پایان 718

چکیده

 زمینه و هدف: ازآنجایی که بخشی از سبزیجات به صورت خام وارد برنامه غذایی ما می شوند لذا کیفیت میکروبی آن ها ازنظر باکتری های شاخص در ایجاد بیماری های گوارشی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف ما از این مطالعه بررسی آلودگی سبزیجات مناطق مختلف شهر شیراز و همچنین آب های به کاررفته جهت آبیاری همان مناطق ازلحاظ کلی فرم ها و باکتری های بیماری زای گوارشی است. مواد و روش ها: نمونه گیری از سه نوع سبزی خوراکی ریحان, تره و خرفه از نه منطقه مختلف همراه با منابع آبی آبیاری آن ها در شهر شیراز به عمل آمد. برای شناسایی کلی فرم ها و عوامل بیماری زای گوارشی از روش های کشت و تست های بیوشیمیایی استفاده شد. تشخیص انواع پاتوتیپ های بیماری زای اشریشیاکلی با استفاده از تست های مولکولی انجام شد. روش دیسک دیفیوژن برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی استفاده گردید. نتایج: به ترتیب 40, 60, 5/33, 5/33, 5/28, 50, 50, 60 و نهایتا 5/16درصد همپوشانی بین جنس های جداشده از نمونه آب چاه برای هر یک از 9 منطقه کشت با جنس های جداشده از سبزیجات همان مناطق به دست آمد. باکتری های بیماری زای جداشده شامل انتروهموراژیک اشریشیاکلی از دو نمونه خرفه و آئروموناس هیدروفیلیا از آب چاه بود. هر سه جدایه به بتالاکتامازهای وسیع الطیف حساس بودند. نتیجه گیری: کیفیت آلودگی میکروبی آب های بکار رفته جهت آبیاری سبزیجات خام بر بهداشت آن ها به عنوان انتقال دهنده های بیماری های عفونی گوارشی اثر گذاشته که گویای نقش ارزشمند کنترل کیفی این منابع در جلوگیری از رخداد طغیان های عفونی و سلامت جامعه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امین شهیدی، مانلی، فانی، فرشته، فیروزیان، نسرین، و رفعت پور، نورالدین. (1397). بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده شده برای آبیاری آن ها ازنظر آلودگی به باکتری های مولد بیماری های منتقله از آب و غذا در تابستان 95. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 8(1 )، 707-718. SID. https://sid.ir/paper/371259/fa

    Vancouver: کپی

    امین شهیدی مانلی، فانی فرشته، فیروزیان نسرین، رفعت پور نورالدین. بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده شده برای آبیاری آن ها ازنظر آلودگی به باکتری های مولد بیماری های منتقله از آب و غذا در تابستان 95. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1397؛8(1 ):707-718. Available from: https://sid.ir/paper/371259/fa

    IEEE: کپی

    مانلی امین شهیدی، فرشته فانی، نسرین فیروزیان، و نورالدین رفعت پور، “بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده شده برای آبیاری آن ها ازنظر آلودگی به باکتری های مولد بیماری های منتقله از آب و غذا در تابستان 95،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 8، no. 1 ، pp. 707–718، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button