مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف قند رافینوز و رقیق کننده های مختلف بر خصوصیات منی قوچ دالاق پس از انجماد و یخ گشایی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 100

چکیده

 سابقه و هدف یکی از فناوری های مهم برای نگهداری ذخایر ژنتیکی, انجماد منی است. از آنجایی که انجماد باعث کاهش باروری اسپرم می شود, افزودن موادی به منی که باروری آن را حفظ کند, مهم می باشد. از ابتدای بکارگیری تکنیک تلقیح مصنوعی, رقیق کننده های مختلفی جهت نگهداری منی در شرایط مایع و انجماد استفاده شده است. بنابراین هدف این پژوهش, بررسی افزودن سطوح مختلف رافینوز و رقیق کننده های شیر, تریس-زرده تخم مرغ و تریس-لسیتین سویا بر ویژگی های منی قوچ پس از انجماد و یخ گشایی بود. مواد و روش ها نمونه های منی از چهار راس قوچ دالاق بالغ جمع آوری و در رقیق کننده های مختلف, رقیق سازی شدند و سپس رافینوز افزوده شد. نمونه های منی در پایوت های نیم میلی لیتری شدند و به مدت 150 دقیقه در دمای 4 درجه سانتی گراد خنک و سپس در نیتروژن مایع منجمد گردیدند. پایوت های منجمد شده برای ذخیره سازی به تانک حاوی نیتروژن منتقل شدند. پس از یخ گشایی فراسنجه های کیفی اسپرماتوزوآ شامل درصد تحرک اسپرم, زنده مانی, سلامت غشاء و اسپرم طبیعی مورد ارزیابی قرار گرفتند. این آزمایش در قالب آزمایش فاکتوریل 3×4 با آرایش کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل چهار سطح رافینوز (صفر, 60, 70 و 80 میلی مولار) و سه نوع رقیق کننده (شیر, تریس-زرده تخم مرغ و تریس-لسیتین سویا) بودند. داده های به دست آمده از این پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SAS (مدل 1/9) با رویه ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. مقایسه میانگین داده ها توسط آزمون توکی در سطح خطای 1 درصد انجام شد. یافته ها نتایج نشان داد که تاثیر افزودن رافینوز بر تحرک و زنده مانی اسپرم معنی دار بود (0/01>P). ولی بر درصد سلامت غشاء و درصد اسپرم با مورفولوژی طبیعی تاثیر معنی دار نداشت. تاثیر رقیق کننده ها بر درصد تحرک, زنده مانی, سلامت غشاء و اسپرم با مورفولوژی طبیعی معنی دار بود (0/01>P). اثر متقابل سطوح رافینوز و رقیق کننده ها بر درصد تحرک, سلامت غشاء و مورفولوژی طبیعی اسپرم ها معنی دار بود ولی بر درصد زنده مانی تاثیر معنی دار نداشت. بیشترین تحرک اسپرم (2/09± 35/00 درصد) در رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ حاوی 60 میلی مولار رافینوز به دست آمد. بیشترین زنده مانی اسپرم (1/88± 74/40 درصد) در سطح 80 میلی مولار رافینوز بود ولی بیشترین درصد سلامت غشاء (2/60± 66/40 درصد) در رقیق کننده زرده تخم مرغ حاوی صفر میلی مولار رافینوز مشاهده شد. بیشترین درصد اسپرم طبیعی (2/82± 74/80 درصد) در رقیق کننده تریس-لسیتین سویا حاوی 60 میلی مولار رافینوز به دست آمد. نتیجه گیری یافته های تحقیق نشان داد که خصوصیات اسپرم شامل درصد تحرک و اسپرم طبیعی در سطح 60 میلی مولار رافینوز, سلامت غشاء در تیمار شاهد و زنده مانی در سطح 80 میلی مولار بهتر حفظ شد. از طرفی, رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ نسبت به شیر و تریس-لسیتین سویا تاثیر بیشتری بر حفظ ویژگی های اسپرم قوچ داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پهم لی، سولماز، مصطفی لو، یوسف، مسلمی پور، فرید، و قره باش، آشورمحمد. (1397). اثرات سطوح مختلف قند رافینوز و رقیق کننده های مختلف بر خصوصیات منی قوچ دالاق پس از انجماد و یخ گشایی. پژوهش در نشخوار کنندگان، 6(2 )، 87-100. SID. https://sid.ir/paper/371689/fa

    Vancouver: کپی

    پهم لی سولماز، مصطفی لو یوسف، مسلمی پور فرید، قره باش آشورمحمد. اثرات سطوح مختلف قند رافینوز و رقیق کننده های مختلف بر خصوصیات منی قوچ دالاق پس از انجماد و یخ گشایی. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1397؛6(2 ):87-100. Available from: https://sid.ir/paper/371689/fa

    IEEE: کپی

    سولماز پهم لی، یوسف مصطفی لو، فرید مسلمی پور، و آشورمحمد قره باش، “اثرات سطوح مختلف قند رافینوز و رقیق کننده های مختلف بر خصوصیات منی قوچ دالاق پس از انجماد و یخ گشایی،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 6، no. 2 ، pp. 87–100، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button