Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

358
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 استفاده از ترکیبات طبیعی با اثرات ضد باکتریایی می تواند مصرف مواد شیمیایی را به منظور مهار رشد عوامل بیماری زا به حداقل برساند. هدف از مطالعه حاضر تاثیر ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی علیه باکتری آیروموناس هیدروفیلا در شرایط آزمایشگاهی و استفاده از آن به عنوان پوشش خوراکی در فیله ماهی سوف به منظور افزایش زمان ماندگاری در یخچال بود. پس از جمع آوری و تهیه اسانس گیاه آویشن شیرازی با روش کلونجر ابتدا در شرایط آزمایشگاهی اثرات ضد باکتریایی اسانس علیه آیروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. در نهایت, پس از تعیین ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج اثرات پوششی و حسی اسانس در پنج سطح 01/0, 05/0, 1/0, 5/0 و 1 درصد در فیله ماهی سوف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس آویشن شیرازی علیه آیروموناس هیدروفیلا به ترتیب 250 و 125 میکروگرم در میلی لیتر می باشد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از دو سطح 1/0 و 5/0 درصد از اسانس می تواند به طور معنی داری سبب افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی سوف شود. همچنین ویژگی های حسی فیله در سطح 5/0 به طور مناسبی به دست می آید. بر اساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از اسانس گیاه آویشن شیرازی به عنوان پوشش در فیله ماهی سوف از طریق مهار رشد باکتری های مولد فساد سبب افزایش ماندگاری و کاهش تراکم باکتری طی نگهداری در شرایط یخچال می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقیاسی، مهران، قره خانی، احمد، و توکمه چی، امیر. (1400). تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(110 )، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/371779/fa

    Vancouver: کپی

    مقیاسی مهران، قره خانی احمد، توکمه چی امیر. تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(110 ):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/371779/fa

    IEEE: کپی

    مهران مقیاسی، احمد قره خانی، و امیر توکمه چی، “تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 110 ، pp. 59–68، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا