مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تره هالوز و سیستئین بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 317

چکیده

 هدف از این پژوهش مطالعه اثر مقادیر مختلف تره هالوز و سیستئین بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد-یخ گشایی بود. در این مطالعه, نمونه های منی از سه رأس گاو نر جمع آوری و پس مخلوط شدن به شش بخش مساوی تقسیم شده و هر بخش با یکی از رقیق کننده های زیر رقیق و منجمد شد. 1-فاقد سیستئین و تره هالوز (T0C0), 2-دارای 5 میلی مول سیستئین و فاقد تره هالوز (T0C5), 3-دارای 10 میلی مول سیستئین و فاقد تره هالوز (T0C10), 4-فاقد سیستئین و دارای 100 میلی مول تره هالوز (T100C0), 5-دارای 5 میلی مول سیستئین و 100 میلی مول تره هالوز (T100C5) و 6-دارای 10 میلی مول سیستئین و 100 میلی مول تره هالوز (T100C10). پس از یخ گشایی, جنبایی, وضعیت آپوپتوزیس, زنده مانی, یکپارچگی غشای پلاسمایی و آکروزوم مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های بدست آمده در قالب آزمایش فاکتوریل 2×3 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این آزمایش نشان می دهد که سیستئین اثری بر فراسنجه های حرکتی, وضعیت آپوپتوزیس, یکپارپگی غشای آکروزومی و زنده مانی اسپرم گاو پس از یخ گشایی نداشته (P≥ 0. 05) و در همه فراسنجه های فوق در گروه فاقد تره هالوز به طور معنی داری بهتر از گروه دارای تره هالوز بود (P≤ 0. 05). همچنین, بررسی اثرات متقابل تره هالوز و سیستئین در این آزمایش نشان می دهد که تیمار T0C10 بیشترین زنده مانی (P≤ 0. 05) و کمترین میزان اسپرم های آپوپتوز شده را داشت. براساس این نتایج می توان نتیجه گرفت که سیستئین اثری بر اسپرم گاو نداشته و تره هالوز اثر منفی بر کیفیت اسپرم گاو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ژندی، مهدی، نجاتی امیری، الهه، نجاتی جوارمی، اردشیر، شرفی، محسن، سیفی جمادی، افشین، و واثقی دودران، حسین. (1397). اثر تره هالوز و سیستئین بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 31(3 )، 307-317. SID. https://sid.ir/paper/371782/fa

    Vancouver: کپی

    ژندی مهدی، نجاتی امیری الهه، نجاتی جوارمی اردشیر، شرفی محسن، سیفی جمادی افشین، واثقی دودران حسین. اثر تره هالوز و سیستئین بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1397؛31(3 ):307-317. Available from: https://sid.ir/paper/371782/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ژندی، الهه نجاتی امیری، اردشیر نجاتی جوارمی، محسن شرفی، افشین سیفی جمادی، و حسین واثقی دودران، “اثر تره هالوز و سیستئین بر کیفیت اسپرم گاو بعد از انجماد،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 31، no. 3 ، pp. 307–317، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button