مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکی شیمیایی ماست حاوی شیر یولاف

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 50

چکیده

پروبیوتیک ها در طی چند سال اخیر به دلیل فواید سلامت بخش خود به طور قابل ملاحظه ای مورد توجه قرار گرفته اند. حفظ تعداد سلول های زنده در سطوح بالا تا قبل از تاریخ انقضا جهت تأمین مزایای سلامتی بخش ضروری می باشد. یولاف به دلیل دارا بودن مقادیر قابل ملاحظه فیبرهای محلول و نامحلول و توانایی تخمیرپذیری بالای آن توسط باکتری های اسیدلاکتیک توجه زیادی را به خود جلب کرده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پری بیوتیکی شیر یولاف در تولید محصول ماست حاوی شیر یولاف به عنوان یک محصول غذایی جدید و بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکی شیمیایی آن می باشد. در این مطالعه, اثر جایگزینی شیر یولاف با شیر کم چرب (5/%2) در 4 سطح 0, 10, 15 و 20 درصد (حجمی/حجمی) بر روی زنده مانی باکتری هایLactobacillus acidophilus LA-5 و باکتری های آغازگر ماست (Lactobacillus bulgaricusوStreptococcus thermophilus) و ویژگی های فیزیکی شیمیایی ماست در طی 21 روز نگهداری (روزهای 1, 7, 14 و 21) بررسی گردید. بررسی نتایج آماری نشان داد که جایگزینی شیر یولاف به طور معنی دار (05/0>P) منجر به کاهش pH و افزایش اسیدیته و زنده مانی باکتری هایLactobacillus acidophilus LA-5 در ماست های حاوی شیر یولاف نسبت به ماست شاهد می گردد. به طورکلی در کلیه نمونه ها با گذشت زمان نگهداری, شمارش کلی باکتری های پروبیوتیک و آغازگر زنده و pH کاهش و اسیدیته افزایش یافت. نتایج حاصل نشان داد با افزایش درصد شیر یولاف افزوده شده ویسکوزیته نمونه ها کاهش می یابد. ماست حاوی 20% شیر یولاف در تمام روزهای نگهداری بیشترین مقدار زنده مانی باکتری های پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus LA-5 را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرقانی، سمیرا، پیغمبردوست، سیدهادی، حصاری، جواد، و رضایی مکرم، رضا. (1397). بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکی شیمیایی ماست حاوی شیر یولاف. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(2 )، 41-50. SID. https://sid.ir/paper/372221/fa

    Vancouver: کپی

    فرقانی سمیرا، پیغمبردوست سیدهادی، حصاری جواد، رضایی مکرم رضا. بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکی شیمیایی ماست حاوی شیر یولاف. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(2 ):41-50. Available from: https://sid.ir/paper/372221/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا فرقانی، سیدهادی پیغمبردوست، جواد حصاری، و رضا رضایی مکرم، “بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکی شیمیایی ماست حاوی شیر یولاف،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 41–50، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372221/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button