مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره اتانولی چای ترش و علف چای بر علیه سالمونلا انتریکا، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 اسانس ها و عصاره های گیاهان با داشتن ترکیبات ضدمیکروبی, ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی به عنوان ترکیبات دارویی جدید چه در زمینه بهداشت و درمان و چه محافظت از مواد غذایی خام و فرآوری شده یا تولید محصولات غذایی سالم تر, از اهمیت خاصی برخوردارند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی چای ترش و علف چای صورت گرفت. خصوصیات ضد باکتریایی آن ها علیه باکتری های بیماری زا (سالمونلا انتریکا, باسیلوس سرئوس, اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس) با استفاده از روش انتشار در چاهک و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها نیز به روش ABTS بر اساس ظرفیت آنتی اکسیدانی معادل ترولوکس تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده استافیلوکوکوس اورئوس در هر دو مورد حساس ترین باکتری مورد ارزیابی نسبت به عصاره علف چای و چای ترش بود و دو گیاه از نظر خواص ضد باکتریایی در برابر این میکروارگانیسم با هم اختلاف معنی داری نداشتند (05/0 (P≥ . بر اساس این نتایج اختلاف معنی-داری بین فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه چای ترش و علف چای مشاهده شد (05/0P<). ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی نشان داد که میزان IC50گیاه علف چای mg/mL 31/0± 56/1 و گیاه چای ترش mg/mL 20/0± 78/0 است که گویای خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتر عصاره چای ترش می باشد. نتایج حاصل نشان می دهد که عصاره اتانولی گیاهان علف چای و چای ترش از خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی برخوردارند و بنابراین می توان از آن ها در تولید فرآورده های مختلف غذایی و دارویی و حتی به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، مهسا، مصلحی شاد، مریم، زیارتی، پریسا، و قمری، فاطمه. (1397). مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره اتانولی چای ترش و علف چای بر علیه سالمونلا انتریکا, باسیلوس سرئوس, اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(3 )، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/372238/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی مهسا، مصلحی شاد مریم، زیارتی پریسا، قمری فاطمه. مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره اتانولی چای ترش و علف چای بر علیه سالمونلا انتریکا, باسیلوس سرئوس, اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(3 ):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/372238/fa

    IEEE: کپی

    مهسا رشیدی، مریم مصلحی شاد، پریسا زیارتی، و فاطمه قمری، “مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره اتانولی چای ترش و علف چای بر علیه سالمونلا انتریکا, باسیلوس سرئوس, اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 3 ، pp. 37–45، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button