مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

درون پوشانی ریز مغذی روی به روش خشک کردن پاششی و استفاده از آن در غنی سازی آب سیب

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 63

چکیده

 زمینه مطالعاتی: غنی سازی مواد غذایی یکی از روش های تأمین کمبود ریزمغذی ها برای اقشار مختلف مردم محسوب می شود. هدف: هدف از این پژوهش, تولید آب سیب غنی شده با روی به عنوان یک محصول فراسودمند و غنی شده ی جدید بود. روش کار: برای این منظور, سولفات روی با پکتین و صمغ عربی به نسبت 1 به 10 و با استفاده از روش خشک کردن پاششی درون پوشانی شد و آزمون های تعیین اندازه ذرات و پتانسیل زتا و میکروسکوپ SEM بر روی نمونه های پودر انجام شد. در مرحله دوم, میکروکپسول های تولید شده و همچنین سولفات روی به شکل آزاد, به میزان 5/2 میلی گرم بر لیتر به فرمولاسیون آب سیب اضافه شدند و در طی مدت 60 روز نگهداری در دمای یخچال, تأثیر آنها بر روی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آب میوه مطالعه شد. نتایج: بررسی خواص میکروکپسول ها نشان داد که اندازه ذرات کپسول های پایدار شده با پکتین (nm 430) کمتر از صمغ عربی (nm 760) و می باشد. تصاویر میکروسکوپ SEM توزیع یکنواخت اندازه ذرات در هر دو نوع میکروکپسول را نشان داد. افزودن میکروکپسول یا روی آزاد, تأثیر قابل توجهی بر روی pH, اسیدیته و اندیس فرمالین آب سیب ندارد. با افزودن میکروکپسول ها, کدورت آب سیب افزایش یافت. تأثیر میکروکپسول پایدار شده با صمغ عربی بر روی کدورت بیشتر از پکتین بود. میکروکپسول صمغ عربی – روی, باعث بهبود شاخص رنگ آب سیب شد. افزودن میکروکپسول ها همچنین ویسکوزیته آبمیوه را افزایش داد که تأثیر صمغ عربی در روی این ویژگی نیز بیشتر از پکتین بود. غنی سازی آبمیوه با میکروکپسول ها, شمارش باکتری های سرمادوست را در طول نگهداری اندکی افزایش داد. همچنین میزان پذیرش کلی نمونه های آب سیب در حالت استفاده از میکروکپسول ها, تفاوت معنی داری با نمونه شاهد نداشت. نتیجه گیری نهایی: در کل نتایج نشان داد که با افزودن میکروکپسول های حاوی سولفات روی به آب سیب می توان یک محصول غنی شده جدید تولید نمود بدون اینکه در خواص فیزیکوشیمیایی آن تغییر قابل توجهی ایجاد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرداری فر، آیمن، الماسی، هادی، و روفه گری نژاد، لیلا. (1398). درون پوشانی ریز مغذی روی به روش خشک کردن پاششی و استفاده از آن در غنی سازی آب سیب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(2 )، 47-63. SID. https://sid.ir/paper/372252/fa

    Vancouver: کپی

    سرداری فر آیمن، الماسی هادی، روفه گری نژاد لیلا. درون پوشانی ریز مغذی روی به روش خشک کردن پاششی و استفاده از آن در غنی سازی آب سیب. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(2 ):47-63. Available from: https://sid.ir/paper/372252/fa

    IEEE: کپی

    آیمن سرداری فر، هادی الماسی، و لیلا روفه گری نژاد، “درون پوشانی ریز مغذی روی به روش خشک کردن پاششی و استفاده از آن در غنی سازی آب سیب،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 47–63، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372252/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button