مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 97

چکیده

 زمینه مطالعاتی: میوه زغال اخته بالاترین مقادیر آنتوسیانین ها, فنل ها و فعالیت آنتی اکسیدانی را در میان بسیاری از میوه-های دیگر به خود اختصاص داده است. میزان ترکیبات شیمیایی و کیفیت میوه بستگی به عوامل متعددی دارد که یکی از مهمترین آن ها زمان برداشت است. هدف: این پژوهش به منظور بررسی اثر زمان برداشت بر برخی ویژگی های شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی میوه های زغال اخته طی انبارمانیآن انجام گرفت. روش کار: برای این منظورمیوه یک ژنوتیپ تجاری زغال اخته در دو زمان برداشت ( برداشت اول با میوه به رنگ قرمز روشن و برداشت دوم با میوه به رنگ قرمز تیره) برداشت شد. به منظور بررسی ویژگی های مختلف شیمیایی از قبیل میزان فنل کل, فلاونوئید کل, تانن های محلول, آنتوسیانین کل, کاروتنوئید کل , ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و میزان مالون دی آلدهید طی نگهداری (0, 7, 14 و 21 روز ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: با پیشرفت مرحله بلوغ و رسیدگی میوه در طول انبارمانی, میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدکل, آنتوسیانین ها با افزایش طول دوره نگهداری در انبار در برداشت اول نسبت به برداشت دوم به طور معنی داری (01/0 P<) افزایش یافته, ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی با افزایش مدت زمان انبارمانی روند کاهشی داشته (01/0 P<) به طوری که در میوه های برداشت اول به میزان 1/41 % و میوه های برداشت دوم 71 % کاهش یافت. همچنین با تاخیر در برداشت (دوم) و افزایش زمان نگهداری (هفته سوم) میوه ها, محتوای کاروتنوئیدها افزایش پیدا کردند. در طول انبارمانی میزان تانن های محلول میوه به طور معنی داری (01/0 P<) کاهش پیدا کرده, در حالی که میزان مالون دی آلدهید میوه ها افزایش پیدا کردند. با تاخیر در برداشت میوه میزان تانن های محلول کاهش یافت. در حالی که محتوای مالون دی آلدهید تحت تاثیر زمان برداشت قرار نگرفت. نتیجه گیری کلی: بطور کلی میوه های مربوط به برداشت دوم در مقایسه با میوه های برداشت اول دارای مقادیر بیشتری از نظر ترکیبات کاروتنوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی در مقایسه با سایر ترکیبات بیوشیمیایی میوه زغال اخته در طول دوره انبار مانی بودند. مطابق نتایج حاصله مناسبترین زمان انبار مانی با قابلیت مناسب آنتی اکسیدانی برای میوه های زمان برداشت اول هفته اول انبارمانی (هفت روز) و برای میوه های برداشت دوم تا هفته دوم انبارمانی (چهارده روز) بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، نیر، نقش بندحسنی، رحیم، و زارع نهندی، فریبرز. (1399). اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی انبارمانی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 30(1 )، 81-97. SID. https://sid.ir/paper/372312/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی نیر، نقش بندحسنی رحیم، زارع نهندی فریبرز. اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی انبارمانی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(1 ):81-97. Available from: https://sid.ir/paper/372312/fa

    IEEE: کپی

    نیر اسماعیلی، رحیم نقش بندحسنی، و فریبرز زارع نهندی، “اثر زمان برداشت بر برخی از ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته طی انبارمانی،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 1 ، pp. 81–97، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button