مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر عصاره متانولی و اسانس گیاه زنیان بر اشریشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 سابقه و هدف: گیاه زنیان ازخانواده چتریان می باشد. اسانس و عصاره ی دانه این گیاه حاوی ترکیباتی هستند که خاصیت های بیولوژیکی آن را نشان می دهد. این پژوهش با هدف مقایسه اثر ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانولی گیاه زنیان انجام پذیرفت. روش کار: ترکیبات شیمیایی این گیاه دارویی با GC-MS بررسی شد و 7 ترکیب مختلف که در مجموع 85 درصد کل وزن اسانس گیاه را تشکیل میدهند, شناسایی شدند و ترکیبات گروه های عاملی آن با استفاده از آنالیز FTIR بررسی شدند. سپس با استفاده از روش ماکرودایلوشن خاصیت ضدباکتریایی آن ها با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) حداقل غلظت کشندگی (MBC) علیه باکتری های اشریشیاکلی (ATCC25922) و انتروکوکوس فکالیس( ATCC29212 ) بررسی شدند. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس زنیان از اجزای اصلی زنیان تیمول( 29% ), لیمونن( 21% ) و گاما تریپنن( 18. 675% ) تشکیل شده است. گروهای عاملی بدست آمده از پیک های حاصله FT-IR, حاکی از وجود ترکیبات فلانوئیدی در عصاره آن می باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن به اثبات رسیده است. نتایج برای عصاره متانولی زنیان, (MIC), mg/ml15. 62 را علیه باکتری انتروکوکوس فکالیس mg/ml31. 25 را علیه باکتری اشریشیاکلی نشان می دهد (MBC), g/ml125 علیه انتروکوکوس فکالیس و 62. 5mg/ml علیه باکتری اشریشیاکلی بدست آمده است. MIC و MBC اسانس این گونه علیه باکتری انتروکوکوس فکالیس mg/ml 5 و علیه باکتری اشریشیاکلی mg/ml0. 625 یافت شدند. نتیجه گیری: اسانس زنیان و عصاره متانولی آن نقش به سزایی در خاصیت ضدمیکروبی ایفا می کنند و اسانس آن به مراتب قوی تر از عصاره آن عمل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپور، هانیه، معصومی، مجتبی، توحیدی، فاطمه، و فرهادی، پژمان. (1397). مقایسه اثر عصاره متانولی و اسانس گیاه زنیان بر اشریشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 23(82 )، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/372377/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپور هانیه، معصومی مجتبی، توحیدی فاطمه، فرهادی پژمان. مقایسه اثر عصاره متانولی و اسانس گیاه زنیان بر اشریشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1397؛23(82 ):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/372377/fa

    IEEE: کپی

    هانیه احمدپور، مجتبی معصومی، فاطمه توحیدی، و پژمان فرهادی، “مقایسه اثر عصاره متانولی و اسانس گیاه زنیان بر اشریشیاکلی و انتروکوکوس فکالیس،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 23، no. 82 ، pp. 15–24، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372377/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button