مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مصرف انرژی، میزان تولید گازهای آلاینده و هزینه های اجتماعی خشک کردن محصولات کشاورزی )مطالعه موردی: سیب(

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 54

چکیده

 امروزه گرمایش کره زمین در اثر مصرف سوخت های فسیلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مصرف سوخت های فسیلی در نیروگاه ها به منظور تولید برق بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده در جهان دارند. با وجود سهم چشمگیر بخش کشاورزی از صنعت برق, بخش فرآوری و خشک کردن محصولات کشاورزی بیشترین انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده اند. در این پژوهش به بررسی پارامترهای انرژی و زیست محیطی (گرمایش جهانی) و هزینه های اجتماعی خشک کردن لایه های سیب در سه دمای 45, 55 و 65 درجه سلسیوس و در سرعت جریان هوای ثابت 5/0 متر بر ثانیه در پیش تیمارهای مختلف اسمزی, فراصوت, بلانچینگ و مایکروویو (هر یک از پیش تیمارها در سه سطح) پرداخته شد. بررسی داده ها نشان می دهد که با افزایش دما و استفاده از پیش تیمارهای مختلف, مدت زمان, انرژی مصرفی و حرارت مخصوص مصرفی نسبت به تیمار شاهد روند کاهشی و مقادیر بازده انرژی, خشک شدن و حرارتی روند صعودی دارند. بالاترین مقادیر هر دو بازده انرژی و خشک شدن در استفاده از پیش تیمارهای مختلف مربوط به استفاده از پیش تیمار مایکروویو با توان 360 وات به مدت 5/2 دقیقه در دمای 65 درجه سلسیوس به ترتیب به میزان 04/5 و 62/5 درصد و پایین ترین میزان این بازده ها مربوط به تیمار شاهد با دمای 45 درجه سلسیوس به ترتیب به میزان 27/2 و 38/2 درصد به دست آمده است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که بیشترین و کمترین میزان گازهای گلخانه ای به ازای خروج هر کیلوگرم آب از لایه های سیب به ترتیب 19/21, 37/9 کیلوگرم CO2 و 4-10×05/10, 4-10×45/4 کیلوگرم CH4 و 4-10×01/2, 4-10×89/0 کیلوگرم N2O بوده است. همچنین بالاترین و پایین ترین میزان هزینه های اجتماعی به ازای خروج یک کیلوگرم آب از لایه های سیب به ترتیب در نیروگاه بخار 60/34927, 04/15449ریال, در نیروگاه 45/35263, 59/15597 ریال و در نیروگاه سیکل ترکیبی 66/30561, 91/13517 ریال برآورد گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متولی، علی، هاشمی، سیدجعفر، و تقی نژاد، ابراهیم. (1398). بررسی مصرف انرژی, میزان تولید گازهای آلاینده و هزینه های اجتماعی خشک کردن محصولات کشاورزی )مطالعه موردی: سیب(. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 20(72 )، 37-54. SID. https://sid.ir/paper/372691/fa

    Vancouver: کپی

    متولی علی، هاشمی سیدجعفر، تقی نژاد ابراهیم. بررسی مصرف انرژی, میزان تولید گازهای آلاینده و هزینه های اجتماعی خشک کردن محصولات کشاورزی )مطالعه موردی: سیب(. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛20(72 ):37-54. Available from: https://sid.ir/paper/372691/fa

    IEEE: کپی

    علی متولی، سیدجعفر هاشمی، و ابراهیم تقی نژاد، “بررسی مصرف انرژی, میزان تولید گازهای آلاینده و هزینه های اجتماعی خشک کردن محصولات کشاورزی )مطالعه موردی: سیب(،” تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 20، no. 72 ، pp. 37–54، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا