مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,012
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

122
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی جو با انواع ذرت فرآوری شده بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و سودآوری در بره های نر افشار

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 180

چکیده

 زمینه مطالعاتی: در پرواربندی گوسفند, جو به عنوان یک غله بومی تنها منبع تأمین نشاسته در جیره است؛ اما با توجه به سریع التجزیه بودن نشاسته جو در شکمبه که موجب کاهش pH و بروز اسیدوز و درنتیجه, افت عملکرد دام می شود, جایگزینی این غله با غلات دیگری همانند ذرت که سرعت تجزیه پایین تری دارد, مفید به نظر می-رسد. هدف: در این مطالعه اثر جایگزینی جو با انواع ذرت فرآوری شده بر عملکرد, قابلیت هضم خوراک, متابولیت های شکمبه, کیفیت لاشه و سودآوری اقتصادی بره های نر پرواری مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار شامل: جیره شاهد (100 درصد جو), 2-50: 50 جو و ذرت آسیاب شده, 3-100 درصد ذرت آسیاب شده, 4-50: 50 جو و ذرت ورقه شده با بخار, 5-100درصد ذرت ورقه شده با بخار, 6-50: 50 جو و ذرت پلت شده, 7-100 درصد ذرت پلت شده انجام شد. به هر تیمار 5 تکرار تعلق گرفت و در کل, 35 راس بره به مدت 84 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج: مقایسات مستقل نشان داد که در دوره های 14, 28, 42 و 56 روزگی تمام تیمارها وزن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). در کل دوره بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی با مقدار 62/8 مربوط به تیمار شاهد و کمترین میزان آن با مقدار 22/6 مربوط به تیمار50% ذرت آسیاب شده بود. تیمار 100 درصد ذرت پلت شده و تیمار شاهد با میانگین 79/1 و 52/1 به ترتیب, بیشترین و کمترین مقدار مصرف ماده خشک را داشتند (05/0P<). همچنین, تیمارها اثری بر وزن لاشه و قابلیت هضم ماده خشک نداشتند, ولی وزن دنبه و نسبت وزن دنبه به لاشه در تیمار 100% ذرت آسیاب شده بیشترین مقدار بود (05/0P<). علاوه بر این, طبق نتایج تحلیل اقتصادی, جیره 100 درصد ذرت آسیاب شده بیشترین میزان تأثیر نسبی بر سودآوری را داشت. نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه مشخص کرد که استفاده از ذرت در جیره یا جایگزینی 50 درصد از جو با ذرت, می تواند عملکرد رشد و سودآوری بره پرواری را بهبود دهد. همچنین, ذرت پلت شده در بین جیره های حاوی ذرت, می تواند افزایش وزن و ماده خشک مصرفی بیشتری ایجاد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، فاطمه، قورچی، تقی، دستار، بهروز، و اشراقی، فرشید. (1397). اثرات جایگزینی جو با انواع ذرت فرآوری شده بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و سودآوری در بره های نر افشار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(1 )، 159-180. SID. https://sid.ir/paper/372721/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی فاطمه، قورچی تقی، دستار بهروز، اشراقی فرشید. اثرات جایگزینی جو با انواع ذرت فرآوری شده بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و سودآوری در بره های نر افشار. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(1 ):159-180. Available from: https://sid.ir/paper/372721/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاظمی، تقی قورچی، بهروز دستار، و فرشید اشراقی، “اثرات جایگزینی جو با انواع ذرت فرآوری شده بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و سودآوری در بره های نر افشار،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 1 ، pp. 159–180، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button