مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین آستانه تحمل شوری ژنوتیپ های مختلف انار

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 به منظور تعیین آستانه تحمل به شوری و شیب کاهش عملکرد در برخی از ارقام و ژنوتیپ های انتخابی انار, پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملأ تصادفیبادوعاملژنوتیپانار در 12 سطح (شیشه کپ فردوس, ملس یزدی, ملس ساوه, رباب نیریز, گلنار زینتی ساوه, گلنار زینتی سروستان, گلنار زینتی شهداد, نرک لاسجرد سمنان, وحشی بابلسر, پوست سیاه اردکان, چاه افضل و وشیک ترش سراوان) و میانگین شوریخاکدر پنجسطح (5/1, 8/3, 2/6, 3/9 و 6/12 دسی زیمنس برمتر)و با چهار تکرار (مجموعا 240 گلدان), انجامشد. بر اساسنتایج, کمترین میزان آستانه تحمل به شوری در ژنوتیپ وشیک ترش سراوان (02/3 دسی زیمنس بر-متر) و پس از آن در رقم ملس ساوه (25/3 دسی زیمنس بر متر) و گلنار زینتی ساوه (40/3 دسی زیمنس بر متر), مشاهده شد. بیشترین آستانه تحمل به شوری در ژنوتیپ های گلنار زینتی شهداد, چاه افضل, پوست سیاه اردکان و رقم ملس یزدی, به ترتیب به میزان (90/4, 70/4, 38/4 و 17/4 دسی زیمنس بر متر) و بیشترین مقدار شیب کاهش عملکرد به ازای افزایش هر واحد شوری (بر حسب دسی زیمنس برمتر), در ژنوتیپ گلنار زینتی ساوه (89/7 درصد)و پس از آن در ژنوتیپ های گلنار زینتی سروستان (39/7%), وشیک ترش سراوان (69/6%) و رقم ملس ساوه (33/6%), مشاهده شد. کمترین مقدار شیب کاهش عملکرد در ژنوتیپ های چاه افضل, پوست سیاه اردکان و نرک لاسجرد سمنان به ترتیب به میزان (83/2%, 88/2% و 89/2%), مشاهده شد. در مجموع نتایج نشان داد که میزان شوری که موجب کاهش عملکرد 50% در ژنوتیپ های چاه افضل, پوست سیاه اردکان و نرک لاسجرد سمنان شد, در حدود دو برابر میزان شوری بود که موجب کاهش عملکرد 50% در ژنوتیپ های گلنار زینتی ساوه, گلنار زینتی سروستان و وشیک ترش سراوان و رقم ملس ساوه شده بود. کاهش 50% عملکرد در ژنوتیپ های چاه افضل, پوست سیاه اردکان و نرک لاسجرد سمنان به ترتیب در شوری های 37/22, 74/21 و 10/21 دسی زیمنس برمتر, مشاهده شد. در پژوهش های قبلی گزارش شده است کهدر شوری 4/8 دسی زیمنس بر متر تا میزان 50% از عملکرد (بیوماس) درختان انارکاسته می شود, در حالیکه نتایج این پژوهش نشان داد که در ژنوتیپ های چاه افضل, پوست سیاه اردکان و نرک لاسجرد سمنان در شوری 4/8 دسی زیمنس بر متر تنها به ترتیب 47/10, 58/11 و 30/13 درصد از عملکرد کاسته شد. بر این اساس, ژنوتیپ های چاه افضل, پوست سیاه اردکان و نرک لاسجرد سمنانبرای انجام آزمایش ها و مطالعات تکمیلی و کاشت به عنوان پایه در ایستگاه چاه افضل مرکز ملی تحقیقات شوری انتخاب شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مومن پور، علی، دهستانی اردکانی، مریم، سلطانی گردفرامرزی، ولی، راد، محمدهادی، وظیفه شناس، محمدرضا، آناقلی، امین، احمدی، فاطمه، و جماعتی، زهرا. (1399). تعیین آستانه تحمل شوری ژنوتیپ های مختلف انار. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 34(1 (ب) )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/372975/fa

    Vancouver: کپی

    مومن پور علی، دهستانی اردکانی مریم، سلطانی گردفرامرزی ولی، راد محمدهادی، وظیفه شناس محمدرضا، آناقلی امین، احمدی فاطمه، جماعتی زهرا. تعیین آستانه تحمل شوری ژنوتیپ های مختلف انار. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1399؛34(1 (ب) ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/372975/fa

    IEEE: کپی

    علی مومن پور، مریم دهستانی اردکانی، ولی سلطانی گردفرامرزی، محمدهادی راد، محمدرضا وظیفه شناس، امین آناقلی، فاطمه احمدی، و زهرا جماعتی، “تعیین آستانه تحمل شوری ژنوتیپ های مختلف انار،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 34، no. 1 (ب) ، pp. 1–14، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button