مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,126
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 248

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه به دلایل متعدد بیماری های منتقله از آب و غذا و طغیان های ناشی از آن در دنیا رو به گسترش است. این پژوهش با هدف تجزیه و تحلیل داده های شیوع بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی در استان کردستان انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه, نوعی مطالعه توصیفی-تحلیلی است که طغیان های گزارش شده طی سال های 1390-1396 را در استان کردستان مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. در این مطالعه ارتباط نسبت طغیان های گزارش شده به تفکیک منبع طغیان (آب یا غذا) با متغیرهای مورد مطالعه از جمله سن, جنس, عامل بیماری, منطقه, محل وقوع طغیان, زمان وقوع طغیان, دارای شبکه توزیع آب آشامیدنی و وضعیت کلرزنی با استفاده از کای اسکوائر مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام آنالیزهای آماری نرم افزار STSTA ورژن 13 مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: طبق نتایج این مطالعه از مجموع 390 طغیان گزارش شده طی دوره پژوهش, (08/23درصد)90 مورد ناشی از آب, (92/66 درصد)261 مورد ناشی از غذا و (10درصد) 39 مورد با منبع نامشخص ارزیابی گردید. از نظر محل سکونت (67/76درصد)69 مورد از طغیانهای ناشی از آب در روستاها و (33/23 درصد) 21 مورد در مناطق شهری اتفاق افتاده درحالیکه (32/56 درصد)147 مورد از طغیانهای ناشی از غذا در مناطق شهری و (68/43 درصد) 114 مورد در مناطق روستایی رخ داده و بین وقوع طغیانها و محل سکونت در شهر و روستا ارتباط معناداری وجود داشت(P value<0. 001). نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق, رعایت بهداشت مواد غذایی در تهیه و پخت غذا و نظارت بر تامین آب آشامیدنی سالم, نقش به سزایی در کاهش میزان شیوع طغیانهای ناشی از آب و غذا دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، سیدجمال الدین، صادقی، شهرام، ساقی، محمدحسین، فقیه سلیمانی، پرشنگ، مصطفوی، فریده، و ابراهیم زاده، لیلا. (1398). بررسی اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کردستان. پژوهش در بهداشت محیط، 5(3 )، 239-248. SID. https://sid.ir/paper/372981/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی سیدجمال الدین، صادقی شهرام، ساقی محمدحسین، فقیه سلیمانی پرشنگ، مصطفوی فریده، ابراهیم زاده لیلا. بررسی اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کردستان. پژوهش در بهداشت محیط[Internet]. 1398؛5(3 ):239-248. Available from: https://sid.ir/paper/372981/fa

    IEEE: کپی

    سیدجمال الدین ابراهیمی، شهرام صادقی، محمدحسین ساقی، پرشنگ فقیه سلیمانی، فریده مصطفوی، و لیلا ابراهیم زاده، “بررسی اپیدمیولوژی طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در استان کردستان،” پژوهش در بهداشت محیط، vol. 5، no. 3 ، pp. 239–248، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button