Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

444
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کارایی مصرف آب و ردپای آب در محصول زعفران در ایران

صفحات

 صفحه شروع 505 | صفحه پایان 519

چکیده

 کمبود منابع آب کافی, علاوه بر کاهش روند توسعه کشاورزی در حال حاضر, باعث خسارات و زیان هایی نیز در آینده خواهد شد. مطالعه حاضر, مطالعه ای به منظور ارائه راهکارهای پایدار در مدیریت منابع آب با استفاده از مفهوم ردپای آب و کارایی مصرف آب زعفران در سطح ملی از طریق تجزیه و تحلیل خوشه ای می باشد, که با هدف شناسایی اولویت استان ها به توجه به دو شاخصه مذکور انجام شد. در این مطالعه, حجم ردپای آب سبز, آبی, خاکستری و سفید در تولید زعفران در سطح کشور با به کارگیری چارچوب اصلی طی دوره آماری 1387 تا 1393برآورد گردید. نتایج نشان داد, سهم هریک از اجزای ردپای آب شامل آب سبز, آب آبی و آب خاکستری در محصول زعفران در ایران به ترتیب 20, 90 و 10 درصد است که متوسط ردپای آب مجازی ناشی از آن 2764 مترمکعب برکیلوگرم تخمین زده شد. محدوده تغییرات کارایی مصرف آب از 2/0 تا 62/0 متغیر است. در بررسی اولویت بندی بر حسب دو شاخص معرفی شده, استان ها به چهار دسته تقسیم شدند که لرستان, کرمانشاه, همدان, خراسان شمالی, تهران, کرمان, آذربایجان شرقی و زنجان در دسته کمترین ردپای آب و بیشترین کارایی مصرف آب و در اولویت اول قرار می گیرند. استان گلستان, قزوین, مرکزی, البرز, یزد و خراسان رضوی و جنوبی در زمره استان های با اولویت دوم؛ استان فارس و سمنان در اولویت سوم و استان چهارمحال و بختیاری در اولویت آخر قرار دارد. براین اساس, توجه به شاخص هایی همچون کارایی مصرف آب و ردپای آب می تواند کمک شایانی به تصمیم گیران در زمینه تغییر الگوی کشت در مناطق خشک و نیمه خشک و توسعه کشت محصول فوق در کشور ارائه نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بذرافشان، ام البنین، و گرکانی نژادمشیزی، زهرا. (1398). ارزیابی کارایی مصرف آب و ردپای آب در محصول زعفران در ایران. زراعت و فناوری زعفران، 7(4 )، 505-519. SID. https://sid.ir/paper/373064/fa

    Vancouver: کپی

    بذرافشان ام البنین، گرکانی نژادمشیزی زهرا. ارزیابی کارایی مصرف آب و ردپای آب در محصول زعفران در ایران. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1398؛7(4 ):505-519. Available from: https://sid.ir/paper/373064/fa

    IEEE: کپی

    ام البنین بذرافشان، و زهرا گرکانی نژادمشیزی، “ارزیابی کارایی مصرف آب و ردپای آب در محصول زعفران در ایران،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 7، no. 4 ، pp. 505–519، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا