مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

292
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر مبدا بنه، وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 277

چکیده

 بنه مناسب و مدیریت عناصر غذایی, از مهم ترین عوامل در بهبود تولید و کیفیت زعفران هستند. به منظور بررسی تاثیر وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی گل دو توده زعفران ایرانی و اسپانیایی, آزمایشی در سال های 95-1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به مرحله اجرا در آمد. مبدا بنه مادری زعفران (شامل بنه ایرانی و اسپانیایی), وزن بنه ها در سه سطح شامل کمتر از 8 گرم (بنه ریز), 1/8 تا 15 گرم (بنه متوسط) و1/15 تا 23 گرم (بنه درشت) و محلول پاشی برگی کود کامل (فسفیت پتاسیم + بیومین) در دو سطح (محلول پاشی و عدم محلول پاشی) به ترتیب عوامل اول, دوم و سوم آزمایش در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج آزمایش, با افزایش وزن بنه جهت کاشت, تعداد گل, عملکرد گل تر و عملکرد کلاله + خامه خشک زعفران به طور معنی داری افزایش یافت, اما اثر محلول پاشی برگی بر شاخص های ذکرشده معنی دار نبود. تعداد گل و عملکرد گل تر زعفران درنتیجه کاشت بنه های ایرانی, به ترتیب17, 13 و 14 درصد بیشتر از بنه های اسپانیایی بود. همچنین, عملکرد کلاله + خامه خشک حاصل از بنه های ایرانی در مقایسه با بنه های اسپانیایی تا 1/14 درصد افزایش یافت. با این وجود, غلظت پیکروکروسین در نتیجه کاشت بنه های اسپانیایی تا 8/3 درصد بیشتر از بنه های ایرانی بود. طبق نتایج این تحقیق, در کنار محلول پاشی بهینه عناصر غذایی, اهمیت سازگاری منشا بنه با شرایط محیطی محل کاشت مورد تاکید می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صحابی، حسین، جهان، محسن، کوچکی، علیرضا، و نصیری محلاتی، مهدی. (1397). ارزیابی تاثیر مبدا بنه, وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران، 6(3 )، 269-277. SID. https://sid.ir/paper/373118/fa

    Vancouver: کپی

    صحابی حسین، جهان محسن، کوچکی علیرضا، نصیری محلاتی مهدی. ارزیابی تاثیر مبدا بنه, وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1397؛6(3 ):269-277. Available from: https://sid.ir/paper/373118/fa

    IEEE: کپی

    حسین صحابی، محسن جهان، علیرضا کوچکی، و مهدی نصیری محلاتی، “ارزیابی تاثیر مبدا بنه, وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 6، no. 3 ، pp. 269–277، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373118/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button