مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت دریافت صبحانه در دانش آموزان و ارتباط آن با برخی از عوامل در شهر سمنان

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 291

چکیده

 سابقه و هدف: تغذیه مطلوب و دریافت صبحانه سهم عمده ای در تامین نیازهای تغذیه ای دانش آموزان داشته و ادله تجربی نشان داده اند حذف صبحانه بر عمل کرد شناختی و ادراکی افراد تاثیر ناخوشایندی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دریافت صبحانه و ارتباط آن با برخی از عوامل در دانش آموزان شهر سمنان (سال 1385) انجام شده است.مواد و روش ها: در این بررسی توصیفی - تحلیلی 1193 دانش آموز از مقاطع مختلف و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و با نرم افزاز SPSS10 و آزمون های کروسکال والیس, من ویتنی و ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: میانگین و انحراف معیار سنی دانش آموزان 3.3±12.4 سال بود. 53.4 درصد دانش آموزان اظهار نموده اند همیشه صبحانه میل می نمایند و مابقی آن ها اغلب, گاهی یا بندرت این عمل را انجام داده و 4.4 درصد نیز هرگز صبحانه میل نمی نمایند. وضعیت دریافت صبحانه دارای ارتباط معنی دار با سن (P<0.01) مقطع تحصیلی (P<0.0001), جنس (P<0.0001), ساعت بیداری در صبح (P<0.0001), ساعت خواب در شب (P<0.0001), تحصیل مادر (P<0.04), تحصیل پدر (P<0.05), بعد خانوار (P<0.01), رتبه تولد (P<0.05) و شرکت دانش آموز در تنظیم برنامه غذایی (P<0.0001) می باشد. در بین مواد غذایی صبحانه 3 روز متوالی, به ترتیب نسبت مصرف نان (2.26), چای (2.20) و پنیر (1.66) بالاتر از بقیه مواد غذایی بوده و دریافت شیر, سپس گردو, عسل, تخم مرغ میوه و آب میوه در رتبه های بعد قرار داشته اند.نتیجه گیری: از آنجایی که بخش قابل توجهی از دانش آموزان در زمینه دریافت مطلوب یا منظم صبحانه و همین طور استفاده متنوع از مواد غذایی مشکل دارند, اجرای برنامه های مداخله ای و آموزشی در جهت افزایش دانش و تغییر رفتار از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار است. این امر بایستی قابل توجه مسوولین در سطوح مختلف باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، بتول، سادات هاشمی، سیدمهدی، و حبیبیان، حسین. (1387). بررسی وضعیت دریافت صبحانه در دانش آموزان و ارتباط آن با برخی از عوامل در شهر سمنان. کومش، 9(4 (پیاپی 28))، 285-291. SID. https://sid.ir/paper/37318/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی بتول، سادات هاشمی سیدمهدی، حبیبیان حسین. بررسی وضعیت دریافت صبحانه در دانش آموزان و ارتباط آن با برخی از عوامل در شهر سمنان. کومش[Internet]. 1387؛9(4 (پیاپی 28)):285-291. Available from: https://sid.ir/paper/37318/fa

    IEEE: کپی

    بتول کریمی، سیدمهدی سادات هاشمی، و حسین حبیبیان، “بررسی وضعیت دریافت صبحانه در دانش آموزان و ارتباط آن با برخی از عوامل در شهر سمنان،” کومش، vol. 9، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 285–291، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37318/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button