مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد-1 (IGF-1) در ماهی قرمز Carassius auratus (Linnaeus, 17)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 76

کلیدواژه

فاکتور شبه انسولینی رشد (IGF-1)Q1

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر سولفات روی (ZnSO4) خوراکی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد (IGF-1) در ماهی قرمز (C. auratus) انجام شد. ماهیان (10/0± 3/3 گرم) با یک جیره خالص بر پایه کازئین به عنوان منبع پروتئینی در چهار سطح مکمل شده با سولفات روی (0, 25, 75 و 150 میلی گرم برکیلوگرم) به مدت 60 روز تغذیه شدند. بر طبق نتایج, سولفات روی باعث بهبود فاکتورهای رشد گردید و ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی دارای وزن نهایی, نرخ رشد ویژه (SGR) و وزن به دست آمده بیشتر و دارای ضریب تبدیل غذایی (FCR) و شاخص وضعیت (CF) پایین تر در مقایسه با گروه شاهد بودند. شاخص های رشد ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 150 میلی گرم بر کیلوگرم سولفات روی دارای اختلاف معنی داری با گروه شاهد و دیگر گروه ها بودند که نشان می دهد تیمار مذکور دارای میزان کافی سولفات روی برای رشد این ماهی می باشد. ماهیان تغذیه شده با جیره های آزمایشی مکمل شده با 150 میلی گرم برکیلوگرم سولفات روی به طورمعنی داری نرخ رشد ویژه بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایین تری نسبت به گروه های 0, 25 و 75 میلی گرم برکیلوگرم داشتند. همچنین نتایج نشان داد که سولفات روی به طور معنی داری سبب بیان افزایشی ژن شبه انسولینی رشد-1 می شود. نتایج نشان داد که سولفات روی باعث تحریک هورمون سبه انسولینی رشد-1 در مرحله رونویسی mRNA می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان بخشی، عبدالرضا، شعبانی، علی، قاضی، شهاب، و پاک نژاد، حامد. (1398). اثرات سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد-1 (IGF-1) در ماهی قرمز Carassius auratus (Linnaeus, 17). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(2 )، 63-76. SID. https://sid.ir/paper/373290/fa

    Vancouver: کپی

    جهان بخشی عبدالرضا، شعبانی علی، قاضی شهاب، پاک نژاد حامد. اثرات سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد-1 (IGF-1) در ماهی قرمز Carassius auratus (Linnaeus, 17). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(2 ):63-76. Available from: https://sid.ir/paper/373290/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا جهان بخشی، علی شعبانی، شهاب قاضی، و حامد پاک نژاد، “اثرات سولفات روی (ZnSO4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بیان ژن فاکتور شبه انسولینی رشد-1 (IGF-1) در ماهی قرمز Carassius auratus (Linnaeus, 17)،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 2 ، pp. 63–76، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button