Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 134

چکیده

 در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی نظیر اسانس ها و عصاره ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنعت غذا تاکید شده است. پوست سبز گردو از ضایعات کشاورزی است که به دلیل داشتن ترکیبات فنولی, می تواند به عنوان یک ترکیب طبیعی با خواص بیولوژیک مطرح باشد و باعث کاهش بسیاری از بیماری های لاعلاج و جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها گردیده و به عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش, محتوای ترکیبات فنولی, ویژگی های آنتی-اکسیدانی, ضدباکتریایی عصاره متانولی پوست سبز گردو مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیری به دو روش خیساندن و سوکسله در حلال متانول60 و 80 درصد انجام شد. میزان ترکیبات فنولی عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکالهای DPPH بررسی شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش انتشار دیسکی علیه باکتری های سالمونلا تایفی موریوم, شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند. میزان فنل کل برای روش خیساندن و سوکسله به ترتیب 17. 81 و 89. 07 بر حسب معادل اسید گالیک بر اساس میلی گرم بر گرم نمونه به دست آمد. میزان EC50 پوست سبز گردو 0. 15 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان داد. میزان MIC بین 625/0و 25/1 و MBC بین 2/1 و 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که عصاره متانولی پوست سبزگردو به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطیفی، زهرا، چهارلنگ، محمود، دانش نیا، میلاد، خاکی آرانی، سمانه، برزنونی، معصومه، و بقری، پروین. (1399). بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(108 )، 125-134. SID. https://sid.ir/paper/373955/fa

    Vancouver: کپی

    لطیفی زهرا، چهارلنگ محمود، دانش نیا میلاد، خاکی آرانی سمانه، برزنونی معصومه، بقری پروین. بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(108 ):125-134. Available from: https://sid.ir/paper/373955/fa

    IEEE: کپی

    زهرا لطیفی، محمود چهارلنگ، میلاد دانش نیا، سمانه خاکی آرانی، معصومه برزنونی، و پروین بقری، “بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 108 ، pp. 125–134، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا