مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی ویژگی های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک کردن گیاه

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 358

چکیده

 تغذیه گیاه و فرایندهای پس از برداشت از عوامل مؤثر در افزایش ویژگی های کیفی و محتوای متابولیت های ثانویه در گیاهان می باشند. به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی با نانوذره روی (صفر, 3 و 6 میلی گرم در لیتر) و دماهای خشک کردن (25, 50 و 75 درجه سانتی گراد) بر صفات فیزیولوژیک زرشک سیاه, دو آزمایش جداگانه بر مبنای آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در طی سال های 1395-1396 در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان طراحی شد. محتوای مواد جامد محلول کل, غلظت روی و آنتوسیانین تحت تأثیر اثرات مستقل محلول پاشی و اندام گیاهی قرار گرفت. بیشترین میزان وزن خشک در ریشه مشاهده شد. نتایج حاکی از وجود اثرات متقابل میان محلول پاشی و دمای مورد استفاده در خشک کردن بر محتوای فنل, فلاونوئید و آلکالوئید بود. بیشترین میزان آلکالوئید (30 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و فلاونوئید (26 میلی گرم بر گرم وزن خشک) در ترکیب تیماری ریشه محلول پاشی شده با 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی در دمای 25 درجه سانتی گراد و بیشترین میزان فنل کل در دمای 25 درجه سانتی گراد در ترکیب های تیماری بخش هوایی محلول پاشی شده با 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی و ترکیب تیماری میوه در هر دو سطح محلول پاشی مشاهده گردید. بیشترین میزان تانن قابل هیدرولیز (9/1 درصد) گیاه در غلظت های 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی و در ریشه و اندام هوایی زرشک مشاهده شد. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت محلول پاشی با نانوذره روی بر محتوای گروه های عمده متابولیت های ثانویه گیاه بود. دمای مورد استفاده در خشک کردن نیز محتوای ترکیبات فوق را متأثر ساخت داد و بیشترین میزان این ترکیبات در دمای 25 درجه سانتی گراد حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وجودی مهربانی، لمیا، ولیزاده کامران، رعنا، و حسن پوراقدم، محمدباقر. (1398). ارزیابی برخی ویژگی های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک کردن گیاه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 345-358. SID. https://sid.ir/paper/374197/fa

    Vancouver: کپی

    وجودی مهربانی لمیا، ولیزاده کامران رعنا، حسن پوراقدم محمدباقر. ارزیابی برخی ویژگی های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک کردن گیاه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):345-358. Available from: https://sid.ir/paper/374197/fa

    IEEE: کپی

    لمیا وجودی مهربانی، رعنا ولیزاده کامران، و محمدباقر حسن پوراقدم، “ارزیابی برخی ویژگی های فیتوشیمیایی زرشک سیاه (Berberis integerrima) در پاسخ به محلول پاشی با نانو ذره اکسید روی و دماهای خشک کردن گیاه،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 345–358، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374197/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button