مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مصرف مکمل تخم گشنیز و تمرین هوازی بر برخی از عوامل خطرزایی قلبی -عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 71

چکیده

 پیشگیری و درمان دیابت با توجه به شیوه زندگی امروزه که با عدم تحرک, استرس و عادات غذایی نادرست همراه است, بسیار ضروریست. بنابراین هدف این پژوهش بررسی تأثیر تعاملی مصرف مکمل تخم گشنیز و تمرین منتخب هوازی بر برخی از عوامل خطرزایی قلبی-عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن بود. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 40 زن دیابتی نوع دو دارای اضافه وزن با میانگین سن 6/4± 82/48 به صورت تصادفی در گروه های تمرین هوازی+ مکمل گشنیز, تمرین هوازی+ دارونما, مکمل گشنیز و دارونما قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل هشت هفته دویدن با شدت 60 تا 72 درصد ضربان قلب بیشینه بود. گروه های دریافت کننده مکمل, روزانه 500 میلی گرم پودر تخم گشنیز را 30 تا 60 دقیقه قبل از صرف وعده ناهار و شام مصرف می کردند. نمونه های خونی در مراحل پیش و پس آزمون جمع آوری و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی وابسته با سطح معنی داری (0. 05≥ P) با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج تحلیل درون گروهی نشان داد که سطوح سرمی کلسترول و LDL-C در گروه های تمرین-مکمل کاهش معنی داری یافت و سطح تری گلیسیرید و HDL-C در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی داری نداشت. همچنین تفاوت معنی دار بین گروهی در هیچ یک از متغیر ها مشاهده نشد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد هشت هفته مصرف مکمل گشنیز و تمرین هوازی می تواند اثرهای مفیدی بر روی سطح کلسترول و LDL-C در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو داشته باشد, در نتیجه با تأثیری که بر چربی های خون می گذارد ممکن است باعث کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبرپوربنی، محسن، کریمیان، نرگس، و ثمری ابراهیم زاده، زهرا. (1399). تأثیر مصرف مکمل تخم گشنیز و تمرین هوازی بر برخی از عوامل خطرزایی قلبی -عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(1 (پیاپی 99) )، 59-71. SID. https://sid.ir/paper/374651/fa

    Vancouver: کپی

    اکبرپوربنی محسن، کریمیان نرگس، ثمری ابراهیم زاده زهرا. تأثیر مصرف مکمل تخم گشنیز و تمرین هوازی بر برخی از عوامل خطرزایی قلبی -عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(1 (پیاپی 99) ):59-71. Available from: https://sid.ir/paper/374651/fa

    IEEE: کپی

    محسن اکبرپوربنی، نرگس کریمیان، و زهرا ثمری ابراهیم زاده، “تأثیر مصرف مکمل تخم گشنیز و تمرین هوازی بر برخی از عوامل خطرزایی قلبی -عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 1 (پیاپی 99) ، pp. 59–71، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374651/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button