Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

395
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تبیین مفهومی زنجیره غذایی بر اساس شاخص های غذای طیب در قرآن کریم (مقاله تحلیل محتوا)

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 179

چکیده

 سابقه و هدف طراحی فرایندها و نظام های تمدنی بر اساس مبانی قرآنی یکی از مسایل اصلی حوزه های معرفتی و مدیریتی در جامعه اسلامی است. تغذیه از حیاتی ترین فرایندهای زندگی است و بر اساس مبانی اسلامی در تامین سعادت دین و دنیای انسان نقش کلیدی دارد. از دیدگاه جهان بینی اسلامی, تغذیه بر جسم, فکر و ایمان انسان اثر می گذارد. ازاین رو, هدف این پژوهش تبیین مفهومی زنجیره غذایی بر اساس شاخص های غذای طیب در قرآن کریم بود. روش کار این پژوهش از نوع تحلیل محتوای کیفی است که در آن به استناد آیات قرآن کریم و با تکیه بر تفاسیر به یکی از جنبه های مغفول تغذیه پرداخته شده است. برای تحلیل واژه طیب, نخست معنای لغوی آن در آثار لغت شناسان بررسی شد و از مجموع آرای آنان معنایی جامع و مانع به دست آمد. برای دستیابی به استاندارد غذای طیب, این واژه در قرآن کریم تحلیل و بررسی معناشناختی شد و از طریق ترسیم شبکه معنایی, هسته معنایی آن استخراج و بر پایه آن, شاخص های غذای طیب استخراج شد. مولفان مقاله هیچ گونه تضاد منافعی گزارش نکرده اند. یافته ها غذای طیب غذایی پاک و تکوینی است که با ساختار بدن هماهنگی کامل دارد و لذت بخش, مطابق با ذایقه, مطبوع, دارای اثر مفید و سازنده برای جسم و روح و غیرمضر و غیرمخرب است. حلال چیزی است که ممنوعیتی نداشته باشد و طیب به چیزهای پاکیزه گفته می شود که موافق طبع سالم انسانی است, نقطه مقابل خبیث که طبع آدمی از آن تنفر دارد. از نظر مفهومی, غذای طیب غذای حسن, مفید, سالم و بدون ضرر, حلال, پاک, متناسب با مزاج, بدون آلودگی ظاهری و باطنی و غذای با ارزش غذایی کامل است. نتیجه گیری شاخص های غذای طیب عناصر اصلی استانداردی جامع و فرایندی برای کل زنجیره تولید تا مصرف مواد غذایی است که استانداردی با کیفیت برتر برای بهینه سازی فرایندهای غذایی محسوب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، حسین، ناجی طبسی، سارا، افخمی روحانی، حسین، احمدزاده، سیدمصطفی، و شهیدی نوقابی، مصطفی. (1399). تبیین مفهومی زنجیره غذایی بر اساس شاخص های غذای طیب در قرآن کریم (مقاله تحلیل محتوا). پژوهش در دین و سلامت، 6(2 )، 165-179. SID. https://sid.ir/paper/374671/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی حسین، ناجی طبسی سارا، افخمی روحانی حسین، احمدزاده سیدمصطفی، شهیدی نوقابی مصطفی. تبیین مفهومی زنجیره غذایی بر اساس شاخص های غذای طیب در قرآن کریم (مقاله تحلیل محتوا). پژوهش در دین و سلامت[Internet]. 1399؛6(2 ):165-179. Available from: https://sid.ir/paper/374671/fa

    IEEE: کپی

    حسین زمانی، سارا ناجی طبسی، حسین افخمی روحانی، سیدمصطفی احمدزاده، و مصطفی شهیدی نوقابی، “تبیین مفهومی زنجیره غذایی بر اساس شاخص های غذای طیب در قرآن کریم (مقاله تحلیل محتوا)،” پژوهش در دین و سلامت، vol. 6، no. 2 ، pp. 165–179، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا