مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات هیومات سدیم و پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ایمنی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 528 | صفحه پایان 544

چکیده

 زمینه ی مطالعه: برای حذف آنتی­ بیوتیک­ ها از صنعت پرورش طیور, یافتن جایگزین­ هایی مناسب برای بهبود صفات تولیدی و سلامتی پرنده امری ضروری است. در این میان, ترکیبات و مواد افزودنی با منشاء طبیعی یکی از بهترین گزینه­ ها در این رابطه محسوب می­ شوند. هدف: بررسی تأثیر کاربرد هیومات سدیم و پروبیوتیک و برهمکنش آن­ ها در تغذیه جوجه­ های گوشتی روی شاخص­ های عملکردی, خصوصیات لاشه, فراسنجه­ های مورفولوژیکی روده و ایمنی در جوجه­ های گوشتی بود. روش کار: برای این منظور از 336 قطعه جوجه گوشتی جنس نر سویه راس 308 از سن 1 الی 42 روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل3×2 در 4 تکرار 14 قطعه­ ای استفاده به­ عمل آمد, دو فاکتور آزمایشی شامل هیومات سدیم (حامی دام) در سه سطح صفر, 35/0 و 45/0 و پروبیوتیک در دو سطح صفر و 02/0 درصد جیره غذایی بود. نتایج: نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر اثرات اصلی افزودن هیومات سدیم و پروبیوتیک در دوره­ های آغازین و رشد قرار ندارد (05/0P>). لیکن ضریب تبدیل غذایی کل دوره, وزن زنده پایان دوره و شاخص تولید در تیمار دریافت کننده هیومات سدیم به میزان 35/0 درصد جیره بهتر از سایرین بود (05/0>P). وزن نسبی لاشه در تیمارهای دریافت کننده پروبیوتیک و هیومات سدیم نسبت به گروه شاهد از لحاظ آماری بیشتر بود و از میزان چربی حفره بطنی کمتری نسبت به شاهد برخوردار بودند (05/0>P). هم­ چنین وزن نسبی روده در گروه دریافت کننده پروبیوتیک و هیومات سدیم از لحاظ آماری کمتر از گروه شاهد بود (05/0>P). ولی وزن نسبی سایر اندام­ های داخلی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نداشت (05/0P>). بیشترین میزان تیتر در واکنش به SRBC و ایمنوگلوبولین نوع G در تیمارهای دریافت کننده جیره حاوی 45/0 درصد هیومات سدیم و 02/0 درصد پروبیوتیک حاصل گردید (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: استفاده از سطوح 35/0 درصد هیومات سدیم و 02/0 درصد پروبیوتیک در جیره غذایی جوجه­ های گوشتی باعث بهبود عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه­ های مورفولوژیکی روده می­ گردد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایواللهی، لیدا، احدی، محمدتقی، و صحرائی، محمود. (1398). اثرات هیومات سدیم و پروبیوتیک بر عملکرد, خصوصیات لاشه, ایمنی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(4 )، 528-544. SID. https://sid.ir/paper/374916/fa

    Vancouver: کپی

    ایواللهی لیدا، احدی محمدتقی، صحرائی محمود. اثرات هیومات سدیم و پروبیوتیک بر عملکرد, خصوصیات لاشه, ایمنی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(4 ):528-544. Available from: https://sid.ir/paper/374916/fa

    IEEE: کپی

    لیدا ایواللهی، محمدتقی احدی، و محمود صحرائی، “اثرات هیومات سدیم و پروبیوتیک بر عملکرد, خصوصیات لاشه, ایمنی و مورفولوژی روده در جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 4 ، pp. 528–544، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374916/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button