مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

363
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتخاب بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن قارچ دکمه ای توسط سامانه مادون قرمز

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 138

چکیده

 سابقه و هدف: قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) یک ماده غذایی با ارزش تغذیه ای بالا, حدود 40% از سهم بازار قارچ خوراکی را به خود اختصاص داده و حاوی 5/32% پروتئین, 6/1% چربی, 2/9 % فیبر, 5/7 % خاکستر, 8/6 % رطوبت و 4/42% کربوهیدرات بر اساس ماده خشک می باشد. قارچ دکمه ای محصولی با فسادپذیری بالا است که مدت ماندگاری آن در دمای 4 درجه سانتی گراد حداکثر 8 روز می باشد. در این پژوهش جهت افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه ای و تولید محصولی با کیفیت بالا, از خشک کن مادون قرمز (IR) استفاده و سینتیک انتقال جرم نمونه ها اندازه گیری شد. مواد و روش ها: لذا در این تحقیق خشک شدن قارچ دکمه ای در یک خشک کن مادون قرمز در توان های پرتودهی 150, 250 و 375 وات و در فواصل 5, 10, 15 و 20 سانتی متر بررسی شد. تأثیر توان لامپ و فاصله نمونه از منبع پرتودهی بر زمان و آهنگ خشک شدن و ضریب نفوذ رطوبت در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. جهت مدل سازی سینتیک خشک کردن, 9مدل ریاضی شامل انتشار فیک, تقریب انتشار, پیج, پیج اصلاح شده, نیوتن, میدیلی, لگاریتمی, ورما, دوجمله ای بررسی و بهترین مدل با بیشترین ضریب تبیین بالا و کمترین خطای استاندارد, انتخاب شد. یافته ها: نتایج نشان داد تأثیر توان و فاصله لامپ پرتودهی بر فرآیند خشک شدن قارچ دکمه ای معنی دار می باشد. افزایش توان لامپ مادون قرمز از 150 به 375 وات و کاهش فاصله لامپ از نمونه از 20 به 5 سانتی متر, زمان خشک شدن قارچ دکمه ای را به ترتیب 7/56 و 3/55 درصد کاهش داد. بیشترین زمان خشک شدن مربوط به توان 150 وات و فاصله 20 سانتی متری لامپ بود که برای انجام فرآیند در این تیمار 190 دقیقه زمان صرف شد. همچنین کمترین زمان خشک شدن مربوط به توان 375 وات و فاصله 5 سانتی متری لامپ بود که مدت زمان ثبت شده برای این تیمار 30 دقیقه بود. با افزایش توان لامپ و کاهش فاصله لامپ پرتودهی در فرآیند خشک شدن قارچ دکمه ای, ضریب نفوذ مؤثر رطوبت یک روند افزایشی داشت. با افزایش توان لامپ از 150 به 375 وات, ضریب نفوذ رطوبت از m2s-1 9-10×8/3 به m2s-1 9-10×0/11 افزایش می یابد (در فاصله 5 سانتی متری از لامپ). با افزایش فاصله نمونه از لامپ 250 وات از 5 به 20 سانتی متر, ضریب نفوذ مؤثر رطوبت برای قارچ دکمه ای از m2s-1 9-10×0/7 به m2s-1 9-10×2/2 کاهش یافت. نتیجه گیری: ضریب نفوذ مؤثر رطوبت قارچ دکمه ای بین 9-10×2/1 تا 9-10×0/11 مترمربع بر ثانیه به دست آمد. در مدل سازی فرآیند خشک شدن قارچ مدل پیج همخوانی بهتری با نتایج آزمایشگاهی در مقایسه با سایر مدل ها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، کاشانی نژاد، مهدی، صادقی ماهونک، علیرضا، و ضیایی فر، امان محمد. (1399). انتخاب بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن قارچ دکمه ای توسط سامانه مادون قرمز. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 12(2 )، 129-138. SID. https://sid.ir/paper/375029/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی، صادقی ماهونک علیرضا، ضیایی فر امان محمد. انتخاب بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن قارچ دکمه ای توسط سامانه مادون قرمز. فرآوری و نگهداری مواد غذایی[Internet]. 1399؛12(2 ):129-138. Available from: https://sid.ir/paper/375029/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، مهدی کاشانی نژاد، علیرضا صادقی ماهونک، و امان محمد ضیایی فر، “انتخاب بهترین مدل سینتیکی در خشک کردن قارچ دکمه ای توسط سامانه مادون قرمز،” فرآوری و نگهداری مواد غذایی، vol. 12، no. 2 ، pp. 129–138، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button