مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عوامل مختلف کشت بر میزان قهوه ای شدن ریزنمونه نخل خرما (Phoenix dactylifera L. ) در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 45

چکیده

 یکی از مشکلات تکثیر خرما در کشت بافت, قهوه ای شدن ریزنمونه است. این پژوهش جهت تعیین اثر عوامل مختلف کشت بر میزان قهوه ای شدن ریزنمونة نخل خرما در شرایط درون شیشه ای در قالب 5 آزمایش اجرا گردید. در آزمایش اول ضدعفونی سطحی ریزنمونه ها با هیپوکلریت سدیم 5/2% در دو حالت مختلف: یک مرحله ای و دو مرحله ای بررسی گردید. در آزمایش دوم از تیمار پوترسین در غلظت های صفر (0), 4 و 8 میلی مولار استفاده شد. در آزمایش سوم تأثیر محیط کشت پایه MS کامل, MS2/1 و MS4/1, در آزمایش چهارم تأثیر سولفات روی و نانوذرات اکسید روی شامل MS بدون روی, MS به علاوه 43/2 و 86/4 میلی گرم بر لیتر روی و MS به علاوه 43/2, 86/4 و 72/9 میلی گرم بر لیتر نانواکسید روی موردبررسی قرار گرفتند و در آزمایش پنجم تأثیر سیستم های کشت (ظرف فیلتردار, ظرف بدون فیلتر و بیورآکتور تناوبی) ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که ضدعفونی کردن در یک مرحله با هیپوکلریت سدیم 5/2% همراه با تکان شدید مؤثرتر از ضدعفونی در دو مرحله بود. نتایج حاصل از آزمایش دوم نشان داد که غلظت 4 میلی مولار پوترسین در کاهش میزان قهوه ای شدن نسبت به شاهد و غلظت 8 میلی مولار اثر بیشتری داشت. همچنین محیط پایه MS کامل و تیمار 86/4 میلی گرم بر لیتر روی, نتایج بهتری به ترتیب در آزمایشات سوم و چهارم نشان دادند. نتایج آخرین آزمایش نشان داد که کشت در ظروف شیشه ای با درپوش فیلتردار نسبت به ظروف کاملاً بسته و بیورآکتور تناوبی کم ترین میزان قهوه ای شدن را به همراه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمید، موسوی، موسی، و تراهی، عزیز. (1397). اثر عوامل مختلف کشت بر میزان قهوه ای شدن ریزنمونه نخل خرما (Phoenix dactylifera L. ) در شرایط درون شیشه ای. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(1 )، 33-45. SID. https://sid.ir/paper/375403/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمید، موسوی موسی، تراهی عزیز. اثر عوامل مختلف کشت بر میزان قهوه ای شدن ریزنمونه نخل خرما (Phoenix dactylifera L. ) در شرایط درون شیشه ای. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(1 ):33-45. Available from: https://sid.ir/paper/375403/fa

    IEEE: کپی

    حمید امیری، موسی موسوی، و عزیز تراهی، “اثر عوامل مختلف کشت بر میزان قهوه ای شدن ریزنمونه نخل خرما (Phoenix dactylifera L. ) در شرایط درون شیشه ای،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 1 ، pp. 33–45، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375403/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button