مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کارایی افزودنی های جاذب سموم بر دیازینون باقی مانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک، و فراسنجه های شکمبه و خون در بزهای شیرده

صفحات

 صفحه شروع 505 | صفحه پایان 516

چکیده

 هدف این پژوهش بررسی اثر جاذب های مختلف سموم بر میزان دیازینون باقی مانده در تفاله انگور سفید و تأثیرگذاری این افزودنی ها بر فراسنجه های شکمبه ای و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیرده تغذیه شده با جیره حاوی مقادیر زیاد تفاله انگور (71/ 27 درصد) بود. در این مطالعه از 20 رأس بز شیرده مهابادی با میانگین وزن زنده 5 ± 50 کیلوگرم در قالب یک طرح کامل تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره های حاوی 1) تفاله انگور سفید بدون جاذب سموم یا گروه شاهد, 2) تفاله انگور فرآوری شده با جاذب سموم مایکوفیکس پلاس (Mycofix-plus), 3) تفاله انگور فرآوری شده با جاذب سموم بیوتوکس (Bio-Tox) و 4) تفاله انگور فرآوری شده با جاذب سموم بیواسید (Bio-Acid) بود. افزودن ترکیبات جاذب سموم به جیره های دارای سطوح بالای تفاله انگور سبب کاهش مقادیر سم دیازینون در جیره گردید (P<0. 05), به طوری که بیشترین سم دیازینون در تیمار شاهد (4/08 mg/kg) و کمترین مقدار سم در تیمار فرآوری شده با مکمل Bio-Tox برابر با (0. 67 mg/kg) مشاهده شد. میزان ماده خشک مصرفی, نیتروژن آمونیاکی, غلظت کل اسیدهای چرب فرّار و پروپیونات شکمبه, غلظت گلوکز و اوره خون درنتیجه افزودن جاذب های مختلف سموم افزایش یافت (P<0. 05). جاذب ها تأثیر معنی داری بر جمعیت تک یاخته ای شکمبه نداشت (P>0. 05). افزودن جاذب های مختلف سبب کاهش اسیدهای چرب غیر استریفیه شد (P<0. 05). غلظت بتا هیدروکسی بوتیرات (BHBA), پروتئین تام و آلبومین خون درنتیجه مصرف جاذب ها تفاوت معنی داری را در بین گروه های موردمطالعه نشان نداد (P>0. 05). به طورکلی, ترکیبات جاذب و غیرفعال کننده سموم در جیره های دارای سطوح بالای تفاله انگور مقادیر سم دیازینون را کاهش داد و سبب بهبود مصرف خوراک, فراسنجه های شکمبه و متابولیت های خون در بزهای شیرده مهابادی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمحمود، بهزاد، پیرمحمدی، رسول، و خلیل وندی بهروزیار، حامد. (1397). کارایی افزودنی های جاذب سموم بر دیازینون باقی مانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک, و فراسنجه های شکمبه و خون در بزهای شیرده. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 49(4 )، 505-516. SID. https://sid.ir/paper/375560/fa

    Vancouver: کپی

    پورمحمود بهزاد، پیرمحمدی رسول، خلیل وندی بهروزیار حامد. کارایی افزودنی های جاذب سموم بر دیازینون باقی مانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک, و فراسنجه های شکمبه و خون در بزهای شیرده. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):505-516. Available from: https://sid.ir/paper/375560/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد پورمحمود، رسول پیرمحمدی، و حامد خلیل وندی بهروزیار، “کارایی افزودنی های جاذب سموم بر دیازینون باقی مانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک, و فراسنجه های شکمبه و خون در بزهای شیرده،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 505–516، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375560/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button