Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

218
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

452
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیرنانو اکسید سیلیسیوم پوشش داده شده با اسیدهیومیک برعملکرد، ترکیب یونی و تحمل به شوری سیاه دانه(. Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 2711 | صفحه پایان 2723

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر نانواکسید سیلیسیوم پوشیده با اسید هیومیک (نانوذره پوشش دار) برعملکرد, ترکیب یونی و تحمل به شوری گیاه سیاه دانه, این پژوهش در سال زراعی 97-1396 انجام شد. آزمایش در قالب طرح اسپیلیت پلات برپایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در شرایط گلخانه اجرا گردید. تیمار اصلی شوری در 3 سطح شامل 2, 5/3 و 5 دسی زیمنس بر متر با آب آبیاری و تیمارفرعی نانواکسید سیلیسیوم (نانوذره) شامل شاهد (بدون مصرف نانوذره), نانوذره بدون پوشش (غلظت 5/0 گرم در لیتر) و نانوذره پوشش دار )غلظت 5/0 گرم در لیتر( دردو مرحله چند برگی (15 روز پس از کاشت نشاء) و گلدهی (50 روز پس از کاشت نشا) در آب آبیاری اعمال شد. نتایج نشان داد که عملکرد و اجزا آن با افزایش شوری کاهش معنی دار داشتند, ولی تأثیر شوری روی آنها متفاوت بود. کاربرد نانوذره پوشش دار باعث افزایش معنی دار صفات وزن دانه, وزن خشک اندام هوایی, وزن خشک ریشه, تعداد کپسول بالغ, تعداد دانه در متر مربع, شاخص برداشت و رطوبت نسبی برگ و کاهش معنی دار نشت یونی نسبت به شاهد شد و تاثیر آن به ترتیب 9/18, 9/8, 7/23, 24, 9/15, 5/10, 7/20 و 1/18 درصد بیشتر از نانوذره بدون پوشش بود. علاوه بر این باعث افزایش جذب عناصر غذایی از جمله نیتروژن, پتاسیم و کلسیم در برگ گردید. لذا با توجه به نتایج آزمایشات, پوشش نانواکسید سیلیسیوم توسط اسیدهیومیک, می تواند تاثیر نانوذره فوق را بر شاخص های تحمل به شوری و صفات کمی و کیفی سیاه دانه تحت شرایط شوری افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاحسینی، حمید، فیضیان، محمد، مهدی پور، ابراهیم، و دوازده امامی، سعید. (1399). بررسی تأثیرنانو اکسید سیلیسیوم پوشش داده شده با اسیدهیومیک برعملکرد, ترکیب یونی و تحمل به شوری سیاه دانه(. Nigella sativa L). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(10 )، 2711-2723. SID. https://sid.ir/paper/375610/fa

    Vancouver: کپی

    ملاحسینی حمید، فیضیان محمد، مهدی پور ابراهیم، دوازده امامی سعید. بررسی تأثیرنانو اکسید سیلیسیوم پوشش داده شده با اسیدهیومیک برعملکرد, ترکیب یونی و تحمل به شوری سیاه دانه(. Nigella sativa L). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(10 ):2711-2723. Available from: https://sid.ir/paper/375610/fa

    IEEE: کپی

    حمید ملاحسینی، محمد فیضیان، ابراهیم مهدی پور، و سعید دوازده امامی، “بررسی تأثیرنانو اکسید سیلیسیوم پوشش داده شده با اسیدهیومیک برعملکرد, ترکیب یونی و تحمل به شوری سیاه دانه(. Nigella sativa L)،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 10 ، pp. 2711–2723، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا