مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی عناصرکم مصرف بر عملکرد، کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی در لیموترش(Citrus aurantifolia Swingle)

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 205

چکیده

 در بسیاری از باغات مرکبات کشور کیفیت میوه, همچون عملکرد آن, از شرایط مطلوبی برخوردار نیست. شاید یکی از علل این امر به روش تغذیه درختان مرکبات, به ویژه در شرایطی که اغلب خاک های کشور آهکی می باشند, مربوط می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی کاربرد عناصر آهن, روی, مس و منگنز به صورت محلول پاشی بر عملکرد, کیفیت میوه و عناصر غذایی در برگ لیموترش رقم مکزیکن بود. عناصر به صورت مجزا و یا تلفیقی از منبع سولفاتی آن ها و با غلظت های مشخص (3 تا 5 در هزار) در قبل و بعد از گل دهی روی شاخ و برگ درختان محلول پاشی شدند. برخی از پارامترهای کیفی میوه مانند pH و ضخامت پوست تحت تأثیر قرار گرفتند؛ به طوری که کاربرد سولفات آهن و روی به طور جداگانه کاهش معنی دار pH میوه را در پی داشت و محلول پاشی هم زمان سولفات روی و منگنز سبب افزایش ضخامت پوست میوه گردید. استفاده از سولفات مس و منگنز به صورت محلول پاشی به ترتیب باعث افزایش معنی دار غلظت مس و منگنز برگ شدند. اگرچه تغذیه درختان لیموترش با عناصر کم مصرف به روش محلول پاشی تأثیری معنی دار بر عملکرد نداشت اما سبب بهبود برخی از صفات کیفی میوه گردید؛ به طوری که pH آب میوه با محلول پاشی سولفات آهن و روی به ترتیب با غلظت 5 و 3 در هزار به طوری معنی دارکاهش یافت (به ترتیب 181/2 و 186/2) و محلول پاشی سولفات منگنز با غلظت 5 در هزار سبب افزایش معنی دار آب میوه گردید (37/53 درصد). بنابراین کاربرد سولفات آهن و منگنز به صورت محلول پاشی با غلظت 5 در هزار و سولفات روی با غلظت 3 در هزار برای افزایش کیفیت میوه لیموترش توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، یعقوب. (1397). تأثیر محلول پاشی عناصرکم مصرف بر عملکرد, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی در لیموترش(Citrus aurantifolia Swingle). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(2 )، 191-205. SID. https://sid.ir/paper/375987/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی یعقوب. تأثیر محلول پاشی عناصرکم مصرف بر عملکرد, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی در لیموترش(Citrus aurantifolia Swingle). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(2 ):191-205. Available from: https://sid.ir/paper/375987/fa

    IEEE: کپی

    یعقوب حسینی، “تأثیر محلول پاشی عناصرکم مصرف بر عملکرد, کیفیت میوه و غلظت عناصر غذایی در لیموترش(Citrus aurantifolia Swingle)،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 2 ، pp. 191–205، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button