مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

321
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر ویژگی های رشدی و ترکیب اسانس مورد (.Myrtus communis L)

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 296

چکیده

 یکی از نیازهای مهم در برنامه ریزی زراعی, استفاده از سیستم های مختلف تغذیه غیرشیمیایی است. به منظور بررسی اثر ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر گیاه مورد (Myrtus communis L. ) آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور اجرا شد. تیما رها شامل ورمی کمپوست در سطح های 9, 18, 27, 36 و 45 تن در هکتار, هیومیک اسید در سطح های 5, 5/7, 10, 5/12 و 15 لیتر در هکتار و پنج سطح تلفیقی از آن ها (V9+H15, V18+H12. 5, V27+H10, V27+H7. 5) به همراه شاهد بود. بین تیمارها از لحاظ عملکرد برگ, سرشاخه, اسانس و درصد اسانس در سطح 1% اختلاف آماری وجود داشت. بیشترین عملکرد برگ (356 کیلوگرم در هکتار), عملکرد سرشاخه (773 کیلوگرم در هکتار), درصد اسانس (86/1 %) و عملکرد اسانس (14 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 45 تن در هکتار ورمی کمپوست به دست آمد. ترکیب های عمده اسانس مورد α-pinene (63/5-50/48), limonene (40/3-63/22), 1, 8-cineole (20/2-7/18), linalool (96/7-7/26), myrtenol (1/2-23/19), trans carveol (1/0-5/2) و α-terpinyl acetate (83/1-7/7) بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس زاده، بهلول، سفیدکن، فاطمه، لایق حقیقی، معصومه، و فکری قمی، سمیه. (1398). اثر ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر ویژگی های رشدی و ترکیب اسانس مورد (.Myrtus communis L). مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(3 )، 285-296. SID. https://sid.ir/paper/376052/fa

    Vancouver: کپی

    عباس زاده بهلول، سفیدکن فاطمه، لایق حقیقی معصومه، فکری قمی سمیه. اثر ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر ویژگی های رشدی و ترکیب اسانس مورد (.Myrtus communis L). مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(3 ):285-296. Available from: https://sid.ir/paper/376052/fa

    IEEE: کپی

    بهلول عباس زاده، فاطمه سفیدکن، معصومه لایق حقیقی، و سمیه فکری قمی، “اثر ورمی کمپوست و هیومیک اسید بر ویژگی های رشدی و ترکیب اسانس مورد (.Myrtus communis L)،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 3 ، pp. 285–296، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376052/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا