مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط امتیاز تنوع رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پستان

صفحات

 صفحه شروع 550 | صفحه پایان 557

چکیده

 زمینه و هدف: سن متوسط ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی حداقل 10 سال کمتر از کشورهای توسعه یافته می باشد و بروز این بیماری در زنان ایرانی رو به افزایش است. رژیم های غذایی متنوع می توانند در ایجاد محافظت در برابر بیماری های مزمن نقش داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط امتیاز تنوع رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پستان انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه ی مورد-شاهدی, از اردیبهشت تا بهمن 1394 با 298 شرکت کننده شامل 149 مورد سرطان پستان و 149 زن به ظاهر سالم در بیمارستان شهدا, تهران انجام گرفت. داده های فردی, تن سنجی و فعالیت فیزیکی افراد شرکت کننده گردآوری و پرسشنامه ی معتبر بسامد خوراک شامل 168 ماده غذایی تکمیل شد. انرژی دریافتی با استفاده از Nutritionist 4 software (First Databank Inc., Hearst Corp., San Bruno, CA, USA) و امتیاز تنوع رژیمی برای هر فرد محاسبه و نسبت شانس با فاصله اطمینان 95% برای ارزیابی ارتباط خطر ابتلا به سرطان پستان و سهک های امتیاز تنوع رژیمی ارزیابی شد. یافته ها: افراد دو گروه از نظر وزن, قد و نمایه توده بدنی فاقد تفاوت معنادار بودند, ولی دریافت روزانه ی انرژی تفاوت معناداری نشان دادند (0/001>P). پس از تعدیل اثر مخدوشگرها افرادی که در سهک سوم امتیاز تنوع رژیمی بودند نسبت به سهک اول 86% شانس کمتری برای ابتلا به سرطان پستان داشتند (0/31-0/06=95% CI, 0/14OR=). در بررسی امتیاز تنوع رژیمی گروه های غذایی, ارتباط معکوس با خطر ابتلا به سرطان پستان برای گروه های میوه ها و شیر و لبنیات به دست آمد (0/001>P). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه امتیاز تنوع رژیمی با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقی فر، سپیده، جمشیدی نائینی، یاسمن، اکبری، محمداسماعیل، عبداللهی، مرتضی، شادنوش، مهدی، عجمی، مرجان، و داوودی، سیدحسین. (1397). ارتباط امتیاز تنوع رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پستان. مجله دانشکده پزشکی، 76(8 )، 550-557. SID. https://sid.ir/paper/376142/fa

    Vancouver: کپی

    حقی فر سپیده، جمشیدی نائینی یاسمن، اکبری محمداسماعیل، عبداللهی مرتضی، شادنوش مهدی، عجمی مرجان، داوودی سیدحسین. ارتباط امتیاز تنوع رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پستان. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1397؛76(8 ):550-557. Available from: https://sid.ir/paper/376142/fa

    IEEE: کپی

    سپیده حقی فر، یاسمن جمشیدی نائینی، محمداسماعیل اکبری، مرتضی عبداللهی، مهدی شادنوش، مرجان عجمی، و سیدحسین داوودی، “ارتباط امتیاز تنوع رژیمی و خطر ابتلا به سرطان پستان،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 76، no. 8 ، pp. 550–557، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button