مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بیوچار پوسته برنج و باکتری محرک رشد بر عملکرد و ترکیب شیمیایی اسفناج در خاک تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 349

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کاربرد شوری, منابع ماده آلی و باکتری محرک رشد بر وزن تر و خشک اندام هوایی و غلظت برخی عناصر اندام هوایی اسفناج, پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح کلرید سدیم (شاهد 0(S0), 2(S2) و 4(S4) گرم نمک در کیلوگرم خاک به ترتیب معادل 7/0, 8 و 8/16 دسی زیمنس بر متر), پنج سطح مواد آلی (شاهد 0%(OM0), 5/0% (RS0. 5) و 1% (RS1) درصد وزنی پوسته برنج و 5/0% (Bi0. 5) و 1% (Bi1) درصد وزنی بیوچار پوسته برنج) و دو سطح باکتری (بدون (P0) و با باکتری (P1)) بود. نتایج نشان داد با افزایش کلرید سدیم (شوری), وزن خشک اندام هوایی به طور معنی داری افزایش یافت. اما غلظت نیتروژن, فسفر, کلسیم و منیزیم اندام هوایی گیاه به طور معنی داری کاهش یافت وبر عکس, غلظت سدیم به طور معنی داری زیاد شد. با کاربرد منابع مواد آلی, وزن تر و خشک اندام هوایی و غلظت عناصر نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم, سدیم و منیزیم اندام هوایی افزایش معنی داری پیدا کرد. افزودن باکتری سودوموناس فلورسنس نیز سبب افزایش معنی دار وزن تر و خشک و غلظت عناصر اندام هوایی اسفناج گردید. با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق می توان نتیجه گرفت که استفاده از مواد آلی به عنوان یک ماده اصلاح کننده خاک و منبع غنی از عناصر غذایی, می تواند تا حد زیادی سبب افزایش فراهمی عناصر غدایی در گیاه اسفناج شود و همچنین کاربرد باکتری سودوموناس فلورسنس به عنوان کود زیستی می تواند در شرایط تنش شوری سبب بهبود رشد و افزایش غلظت برخی عناصر غذایی در اندام هوایی اسفناج شود. کاربرد ماده آلی و باکتری)در تیمار غیر شور) نیز غلظت عناصر غذایی و عملکرد گیاه را افزایش داد. قبل از هر گونه توصیه ایی نتایج آزمایش حاضر بایستی در شرایط مزرعه نیز تایید گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بوالحسنی، زهره، رونقی، عبدالمجید، قاسمی، رضا، و زارعی، مهدی. (1398). اثر بیوچار پوسته برنج و باکتری محرک رشد بر عملکرد و ترکیب شیمیایی اسفناج در خاک تحت تنش شوری. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 33(3 الف )، 335-349. SID. https://sid.ir/paper/376298/fa

    Vancouver: کپی

    بوالحسنی زهره، رونقی عبدالمجید، قاسمی رضا، زارعی مهدی. اثر بیوچار پوسته برنج و باکتری محرک رشد بر عملکرد و ترکیب شیمیایی اسفناج در خاک تحت تنش شوری. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1398؛33(3 الف ):335-349. Available from: https://sid.ir/paper/376298/fa

    IEEE: کپی

    زهره بوالحسنی، عبدالمجید رونقی، رضا قاسمی، و مهدی زارعی، “اثر بیوچار پوسته برنج و باکتری محرک رشد بر عملکرد و ترکیب شیمیایی اسفناج در خاک تحت تنش شوری،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 33، no. 3 الف ، pp. 335–349، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376298/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button