مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر توام اسانس های رازیانه و میخک بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی و انتروباکتر ائروژنز با استفاده از روش چکربورد (شاخص غلظت بازدارنده افتراقی)

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 83

چکیده

 میخک و رازیانه به صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال موجود در این گیاهان, به نظر می رسد این گیاهان دارای اثر ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای باشند. در این پژوهش آزمایشگاهی برای بررسی و مقایسه اثر ضدباکتریایی اسانس های میخک و رازیانه, از روش کربی-بویر, رقیق سازی در محیط مایع و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. برهمکنش با استفاده از غلظت بازدارنده افتراقی و براساس پروتکل کمیته اروپا برای حساسیت اسانس ها انجام شد. به منظور بررسی برهمکنش اسانس های میخک و رازیانه تعیین غلظت بازدارنده افتراقی با روش چکربورد استفاده شد. روش چکربورد با استفاده از میکروپلیت 96 خانه ای انجام گردید. نتایج نشان داد که باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس حساس ترین سویه نسبت به اسانس های میخک و رازیانه بود. در حالت ترکیبی (برهمکنش) اسانس های رازیانه و میخک با آنتی بیوتیک کلرامفنیکل برای تمامی باکتری های حالت سینرژیستی مشاهده شد (به جز اثر اسانس رازیانه بر باکتری باسیلوس سریوس). محاسبه غلظت بازدارنده افتراقی حاکی از عدم وجود برهمکنش میان اسانس های میخک و رازیانه علیه باکتری های سالمونلا تیفی, انتروباکتر ایروژنز و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بود. براساس داده های چکر بورد تنها برای یک باکتری (باسیلوس سریوس) حالت هم افزایی مشاهده شد. باسیلوس سریوس یکی از مهم ترین باکتری های عامل مسمومیت غذایی است, به نظر می رسد که بتوان از ترکیب اسانس های رازیانه و میخک به عنوان نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی بهره گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، نوشاد، محمد، و فلاح، فرشته. (1399). تاثیر توام اسانس های رازیانه و میخک بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سرئوس, سالمونلا تیفی و انتروباکتر ائروژنز با استفاده از روش چکربورد (شاخص غلظت بازدارنده افتراقی). علوم و صنایع غذایی ایران، 17(106 )، 75-83. SID. https://sid.ir/paper/376299/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، فلاح فرشته. تاثیر توام اسانس های رازیانه و میخک بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سرئوس, سالمونلا تیفی و انتروباکتر ائروژنز با استفاده از روش چکربورد (شاخص غلظت بازدارنده افتراقی). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(106 ):75-83. Available from: https://sid.ir/paper/376299/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد، و فرشته فلاح، “تاثیر توام اسانس های رازیانه و میخک بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سرئوس, سالمونلا تیفی و انتروباکتر ائروژنز با استفاده از روش چکربورد (شاخص غلظت بازدارنده افتراقی)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 106 ، pp. 75–83، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button