مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

266
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارآیی رشد، تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 120

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی بافت ماهیچه در ماهی قزل آلای رنگین کمان(O. mykiss) (وزن متوسط 03/2± 52/54 گرم) طی دوره 8 هفته ای طراحی و اجرا گردید. پنج جیره غذایی یکسان با سطوح مختلف روغن ماهی و روغن کنجد (100درصد روغن ماهی, 75 درصد روغن ماهی و 25 درصد روغن کنجد, 50 درصد روغن ماهی و 50 درصد روغن کنجد, 25 درصد روغن ماهی و 75 درصد روغن کنجد و 100 درصد روغن کنجد) با سه تکرار در هر تیمار فرموله شد. براساس نتایج حاصل برخی شاخص های رشد مانند میانگین افزایش وزن, اختلاف معنی داری را در تیمارهای مختلف نشان نداد. میزان ضریب رشد ویژه با افزایش میزان روغن کنجد جیره کاهش یافته و شاخص احشایی بین تیمارها اختلاف معنی دار داشته و تیمار 5 بیشترین مقدار و تیمار 3 کمترین مقدار را داشت. شاخص کبدی ماهیان در تیمارهای مختلف نیز اختلاف معنی داری داشته و بیشترین آن در تیمار 2 و کمترین آن در تیمار 3 بود. این جایگزینی بر ترکیب بیوشیمیایی بافت ماهیچه اثر گذاشته و میزان چربی در ماهیان تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری داشت که با افزایش میزان روغن کنجد در جیره کاهش یافت. میزان پروتئین در تیمار 5 بیشترین مقدار بوده و با دیگر تیمارها اختلاف معنی داری با درجه اطمینان 95% داشت. براساس پارامترهای حاصل از این تحقیق می توان بیان کرد روغن کنجد می تواند به عنوان یکی از گزینه های جایگزینی با روغن ماهی مطرح شود. البته چون این روغن همچون دیگر روغن های گیاهی فاقد اسیدهای چرب امگا 3 است, می تواند در دوره های میانی پرورش ماهی قزل آلا تا سطح 75 درصد جایگزین شده و در دو ماه پایانی دوره پرورش مجدداً از روغن ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همت زاده، آذر، کوچنین، پریتا، کیوان شکوه، سعید، و جلالی، سیدامیرحسین. (1398). اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارآیی رشد, تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(2 )، 105-120. SID. https://sid.ir/paper/376332/fa

    Vancouver: کپی

    همت زاده آذر، کوچنین پریتا، کیوان شکوه سعید، جلالی سیدامیرحسین. اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارآیی رشد, تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(2 ):105-120. Available from: https://sid.ir/paper/376332/fa

    IEEE: کپی

    آذر همت زاده، پریتا کوچنین، سعید کیوان شکوه، و سیدامیرحسین جلالی، “اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن کنجد بر کارآیی رشد, تغذیه و ترکیب بیوشیمیایی لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 2 ، pp. 105–120، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376332/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button