مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

337
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر قابلیت هضم مواد مغذی، آنزیم های فیبرولتیک، فراسنجه های شکمبه ای و خونی در میش دالاق

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 124

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر مصرف خوراک, قابلیت هضم موادمغذی, رفتار نشخوار, آنزیم های سلولیتیک شکمبه و فراسنجه های خونی در میش های دالاق, از 12راس میش 1-5/1 سال غیرآبستن با میانگین وزن 9/0± 33 کیلوگرم استفاده شد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل1-شاهد (بدون ضایعات پرتقال), 2-تیمار حاوی 10 درصد ضایعات پرتقال, و 3-تیمار حاوی20 درصد ضایعات پرتقال بود. طول دوره آزمایش 44 روز شامل 14 روزعادت پذیری و 30 روزدوره آزمایش و نمونه برداری بود. نمونه های مدفوع در روزهای 25تا 27 به مدت سه روز از سه راس میش از هر تیمار به منظور تعیین قابلیت هضم موادمغذی جمع آوری گردید. در روز 20 دوره آزمایش فعالیت های مربوط به رفتار نشخوارمیش ها به مدت 24 ساعت برآورد گردید. خون گیری در آخر دوره قبل از خوراک دهی صبح به منظور اندازه گیری فراسنجه های خونی انجام شد. نمونه گیری از مایع شکمبه در روز 30 دوره برای اندازه گیری فعالیت سلولیتیک شکمبه, pH و جمعیت پروتوزوآ انجام گرفت. تعیین pH بلافاصله بعداز نمونه گیری انجام شد. اضافه کردن ضایعات پرتقال در مقایسه با جیره شاهد باعث افزایش جمعیت پروتوزوآ, زمان استراحت, آنزیم خارج سلولی میکروکریستالین و کل آنزیم میکروکریستالین و کاهش زمان مصرف خوراک, زمان نشخوار, زمان جویدن (خوردن+نشخوار), قابلیت هضم ماده-خشک, ماده آلی شد(05/0>P). با توجه به نتایج ذکر شده, می توان از ضایعات پرتقال تا سطح 20 درصد در جیره میش ها بدون تاثیر منفی برعملکرد استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نهاردانی، آزاده، قورچی، تقی، و توغدری، عبدالحکیم. (1399). اثر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر قابلیت هضم مواد مغذی, آنزیم های فیبرولتیک, فراسنجه های شکمبه ای و خونی در میش دالاق. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 33(129 )، 113-124. SID. https://sid.ir/paper/376364/fa

    Vancouver: کپی

    نهاردانی آزاده، قورچی تقی، توغدری عبدالحکیم. اثر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر قابلیت هضم مواد مغذی, آنزیم های فیبرولتیک, فراسنجه های شکمبه ای و خونی در میش دالاق. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(129 ):113-124. Available from: https://sid.ir/paper/376364/fa

    IEEE: کپی

    آزاده نهاردانی، تقی قورچی، و عبدالحکیم توغدری، “اثر سطوح مختلف ضایعات پرتقال بر قابلیت هضم مواد مغذی, آنزیم های فیبرولتیک, فراسنجه های شکمبه ای و خونی در میش دالاق،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 129 ، pp. 113–124، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button