مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

364
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن های کنترل کننده در کشت سوسپانسیونی زعفران (Crocus sativus L. )

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

زعفران (Crocus sativus L. ) با طعم, عطر و رنگ خاص علاوه بر مصارف غذایی دارای خواص دارویی فراوانی است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن های کنترل کننده ی آنها در کشت سوسپانسیونی زعفران بود. برای این منظور ریزنمونه های استریل تهیه شده از کورم های زعفران در محیط MS2/1 حاوی 1/0 میلی گرم در لیتر هورمون 2, 4-Dو 5/0 میلی گرم در لیتر هورمون BAP کشت شدند. بعد از 14 روز کالوس ها روی ریزنمونه ها تشکیل شدند. کالوس ها پس از واکشت به تعداد حداقل چهار بار به محیط کشت مایع منتقل و در شرایط رشدی بهینه در کشت سوسپانسیونی با 5/0 و 5/1 میلی گرم در لیتر آبسیزیک اسید تیمار شدند. پس از 24 و 72 ساعت پس از اعمال تیمار نسبت به جمع آوری نمونه در سه تکرار اقدام شد. اندازه گیری متابولیت های ثانویه سافرانال و کروسین با استفاده از HPLC و بررسی بیان ژن های CsLYC, CsGT-2 و CsBCH از طریق Real time PCR انجام شد. نتایج نشان داد که پس از تیمار با 5/0 و 5/1 میلی گرم در لیتر آبسیزیک اسید و پس از 24 و 72 ساعت دو ژن CsLYC و CsGT-2 به طور چشمگیری افزایش بیان نشان دادند ولی تغییر معنی داری در بیان ژن CsBCH مشاهده نشد. همچنین مقادیر سافرانال و کروسین تحت تأثیر تیمار با آبسیزیک اسید در هر دو زمان نمونه برداری افزایش نشان داد به طوری که مقدار سافرانال و کروسین 72 ساعت پس از تیمار با 5/1 میلی گرم در لیتر آبسیزیک اسید دارای بالاترین مقدار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهرخانی، توفیق، اصغری زکریا، رسول، امیدی، منصور، و زارع، ناصر. (1397). تاثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن های کنترل کننده در کشت سوسپانسیونی زعفران (Crocus sativus L. ). ژنتیک نوین، 13(1 )، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/376630/fa

    Vancouver: کپی

    طاهرخانی توفیق، اصغری زکریا رسول، امیدی منصور، زارع ناصر. تاثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن های کنترل کننده در کشت سوسپانسیونی زعفران (Crocus sativus L. ). ژنتیک نوین[Internet]. 1397؛13(1 ):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/376630/fa

    IEEE: کپی

    توفیق طاهرخانی، رسول اصغری زکریا، منصور امیدی، و ناصر زارع، “تاثیر آبسیزیک اسید بر محتوای کروسین و سافرانال و بیان ژن های کنترل کننده در کشت سوسپانسیونی زعفران (Crocus sativus L. )،” ژنتیک نوین، vol. 13، no. 1 ، pp. 11–18، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376630/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button