مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجه های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 169

چکیده

 هدف این پژوهش بررسی اثرات متقابل سطح کنسانتره و مدت زمان مصرف جیره برتولید گاز, فراسنجه های تخمیر, جمعیت پروتوزوا و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی بود. تعداد 27 رأس بره نر نژاد لری (5± 26 کیلوگرم) با سه جیره آزمایشی با سه سطح کنسانتره 55, 70 و 85 درصد به مدت 100 روز پروار شدند (9 راس برای هر جیره). مصادف با روزهای 70 و 100 دوره پروار مایع شکمبه بره های هر گروه از طریق سوند مری تهیه و مخلوط شد و برای آزمایش تولید گاز جیره در شرایط آزمایشگاهی استفاده شد. نتایج نشان داد که نرخ تولید گاز (میلی لیتر در ساعت) تحت تأثیر سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره قرار نگرفت (05/0P) ولی با طولانی تر شدن مدت مصرف جیره کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با افزایش درصد کنسانتره و با طولانی تر شدن مدت مصرف جیره افزایش یافت (05/0>P). جمعیت پروتوزوآ و غلظت کل اسیدهای چرب فرّار در جیره 85درصد کنسانتره بیشتر از دو جیره دیگر بود (05/0>P). با طولانی تر شدن مدت مصرف جیره اسیدپروپیونیک و اسیدایزو-بوتیریک کاهش (05/0>P) و در مقابل اسیداستیک, اسیدایزووالریک افزایش یافت (05/0>P). اثرات متقابل معنی داری بین سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره برای گاز تولیدی بعد از 24 ساعت انکوباسیون, اسیدپروپونیک و اسیدبوتیریک مشاهده شد (05/0>P). نتیجه کلی این که, کوتاهتر شدن دوره پروار وقتی بره ها با جیره پرکنسانتره تغذیه می شوند ممکن است در بهبود فراسنجه های تخمیر شکمبه ای بره های پرواری مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاکی، نسیم، کیانی، علی، و عزیزی، ایوب. (1398). آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز, فراسنجه های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 50(2 )، 159-169. SID. https://sid.ir/paper/376763/fa

    Vancouver: کپی

    کاکی نسیم، کیانی علی، عزیزی ایوب. آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز, فراسنجه های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):159-169. Available from: https://sid.ir/paper/376763/fa

    IEEE: کپی

    نسیم کاکی، علی کیانی، و ایوب عزیزی، “آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز, فراسنجه های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 159–169، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button